Tenis

Dodig izborio četvrtfinale Splita, tijesan poraz Ajdukovića

Petar Jenjić • četvrtak, 11.04.2024.
Dodig izborio četvrtfinale Splita, tijesan poraz Ajdukovića
Foto: Marko Jurinec/HINA

Dva hrvatska tenisača nastupila su u osmini finala Challengera u Splitu. Matej Dodig upisao je pobjedu protiv Maksa Kasnikowskog, dok je Duje Ajduković izgubio od Benjamina Bonzija...

Do nove pobjede na Challengeru u Splitu stigao je Matej Dodig koji je u osmini finala za protivnika imao poljskog predstavnika Maksa Kasnikowskog. Svladao ga je u dva seta, s dva puta po 6:4.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio im je to prvi međusobni dvoboj, a trajao je jedan sat i 42 minute. Dodigu je ovo prvo četvrtfinale na ovoj razini, a sada ga čeka meč protiv Elmera Moellera iz Danske koji je trenutno na nizu od devet pobjeda. Protekli tjedan osvojio je ITF 25 u Santa Margherita di Puli, a u Splitu je uspješno odradio i kvalifikacije.

Do pobjede nije uspio doći Duje Ajduković koji je u osmini finala za protivnika imao Benjamina Bonzija iz Francuske. U napetom meču, koji je trajao dva sata i 47 minuta, francuski tenisač uspio je slaviti i plasirati se među osam.

Bonzi je slavio sa 6:3, 4:6, 7:6 u njihovom prvom međusobnom meču. Ajduković je spasio dva servisa za meč i izborio tie-break trećeg seta, ali tu nije išlo. Francuz je iskoristio svoju ukupno šestu meč loptu.

Na teren će još izaći i Luka Mikrut koji za protivnika ima Henrija Squirea iz Njemačke.

Challenger Split, osmina finala:
Matej Dodig - Maks Kasnikowski 6:4, 6:4
Benjamin Bonzi - Duje Ajduković 6:3, 4:6, 7:6, (5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!