Nogomet

Radeljić: 'Valjda će Hajduk znati iz ovoga isplivati, samo se nadam da neće sutra'

Petar Jenjić • petak, 19.04.2024.
Radeljić: 'Valjda će Hajduk znati iz ovoga isplivati, samo se nadam da neće sutra'

Trener Slaven Belupa Ivan Radeljić najavio je utakmicu protiv Hajduka. Protiv jednog od svojih nekadašnjih klubova, s kojim je osvojio i naslov prvaka, donijet će poneko iznenađenje u početni sastav...

Nogometaši Slaven Belupa u subotu će od 19:10 sati ugostiti Hajduk na stadionu "Ivan Kušek - Apaš". Utakmicu 31. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige najavio je trener momčadi Ivan Radeljić:

Igraj na Slaven Belupo - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Iza ovog tjedna, gdje smo uspjeli prekinuti negativan niz, prekinuli smo psihološki teret pobjede. Sutra će nam biti lakše igrati, a Hajduk kao Hajduk je sam po sebi motiv."

Hajduk je na lošem niz i s dosta ozlijeđenih igrača.

"To će opet biti respektabilan sastav. Ima par ozlijeđenih, par načetih, ali tko god istrči bit će respektabilan. Bit će sve, samo ne lagano. Želim od Koprivnice ponovno stvoriti neosvojivu tvrđavu. Dok sam igrao, mislim da nismo izgubili ni od Dinama ni od Hajduka. Ja se ne mogu sjetiti. Njima je uvijek ovdje bilo neugodno igrati i želim to vratiti u ovu svlačionicu. Igrači moraju prihvatiti taj mentalitet i tek kad uđemo u taj "ratnički" mentalitet, onda će im biti ovdje teško igrati."

"Svaka utakmica nosi nešto svoje, mi smo se malo digli, oni su ostali malo dolje. Mi ćemo dati sve od sebe da se ne dignu protiv nas. Teško je mijenjati mentalitet, više priče, nego rada, ali doći će sve na svoje. Treba i rada, naravno, bilo je škakljivih stvari protiv Rudeša, ali s obzirom na teret utakmice, meni su bila bitna tri boda. Dobio sam Murića kojeg sam tražio cijeli tjedan, dobio sam igrače s klupe koji su donijeli enegriju i vratara koji je branio za deset. Više sam zadovoljan, nego nezadovoljan", nastavio je trener Slaven Belupa.

Dvojbi oko sastava nema.

"Opet imamo mali problem s juniorima, poklapa nam se utakmica isti dan. Krušelj je svakako otpao zbog kartona, ima tri juniorska kartona. Jučer smo bili na sastanku, juniorima je bitna utakmica, tri boda donosi im ostanak. Juniori su oslobođeni utakmice, priključujemo dva kadeta, Marića i Sokača. Nastavljamo s mladim igračima, a nadam se da će juniori to sutra riješiti."

Problema s kadrom nema.

"Šakota ima tri žuta kartona, svi ostali su zdravi i spremni za utakmicu. Šuto ima energiju i volju, to se vidi naoko, njegova želja i motiv. On je došao nešto napraviti od svoje karijere, on se tako i ponaša. Svaku utakmicu će dati maksimum, to je sigurno i to treba sigurno biti putokaz igračima. Za Murića znamo kakav je igrač, trebalo ga je malo podignuti psihološki i on to vrati na način na koji vrati. Nadam se da će sutra biti u istom izdanju, s njim će sve biti u redu. Štrkalj je u konkurenciji, vidjet ćemo hoće li krenuti i koju će poziciju igrati. Bit će neka iznenađenja, ali to ću sačuvati za sutra."

Radeljić je u dresu Hajduka upisao 57 nastupa i postigao devet golova te osvojio i jedan naslov prvaka.

"Hajduk je specifična sredina i specifičan grad. Igrao sam kroz omladinski pogon i četiri seniorske godine. . Zadnji naslov, tu sam sudjelovao, tako da...To je moj bivši klub, kao i Slaven Belupo. To su njihovi problemi, ljudi su doveli sve najbolje što su mogli dovesti. Što se dogodilo, nisi unutra pa ne znaš. Valjda će znati iz toga isplivati, samo se nadam da neće sutra."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!