Fanatik

Sjajan posao Matta Savagea

Goran Markuš • petak, 24.09.2010.

Od proteklog javljanja završena su čak tri WSOPE turnira, a iza nas je i prva stanica nove WPT sezone, turnir koji je vrlo ugodno iznenadio kako novinare tako i organizatora nekoć, nakon WSOP-a, uvjerljivo najveće poker turneje. Međutim, krenimo od početka.

Turnir broj 2 ovogodišnjeg WSOPE-a okupio je neočekivano mali broj igrača, točnije njih 120, no nikako ne možemo reći da je velikih imena nedostajalo. Očekivano, borba za narukvicu bila je oštra i beskompromisna stoga ne čudi što smo u posljednji dan umjesto s devetoricom ušli s čak 15 igrača.

Dok su mnogi očekivali još jedno dugotrajno finale kombinacija kvalitete, agresivnosti i varijance koja prati Omahu rezultirala je vrlo dinamičnom igrom koja je na posljednjem stolu chiplead osigurala gotovo svakom igraču. Ovog puta onaj "magični" osjećaj imao je svima vrlo vjerojatno dobro poznat Jeffrey Lisandro koji se tako domogao svoje pete narukvice, prve na WSOPE-u i prve koja nije zaslužena na Stud turniru.

Ključnom se nije pokazala posljednja već ruka neposredno ranije koja je Lisandru osigurala veliko duplanje. Naravno, riječ je o vječitoj AA vs KK borbi. Ovoga puta Jeffrey je bio na boljoj strani što mu je uz petu narukvicu donijelo i vrlo pristojnih 159.514 funti.

S druge strane, očekivano, tisuću funti vrijedan No-limit Hold'em turnir privukao je čak 582 igrača da bi se u samom finalu, šokantno i vrlo iznenađujuće, našao JP Kelly koji je tako došao u priliku napraviti nešto nezamislivo. Naime, u slučaju pobjede Kelly bi skinuo Phila Iveyja kao čovjek koji je najmlađi osvojio tri narukvice, prvi bi stigao do druge WSOPE narukvice i po prvi puta nakon devedesetih i Phila Hellmutha osvojio bi isti Hold'em turnir dvije godine uzastopce.

Međutim, vjerojatno i sami možete zaključiti da nije sve prošlo kako je Kelly zamislio. Naime, amaterski pokeraš iz Londona, Scott Shelley, ispred hrpe svojih obožavatelja uspio je zaustaviti Kellyjev pohod i nakon tri dana uspio je ostvariti svoj cilj - osvojiti WSOPE narukvicu i sjajnih 133.857 funti. Međutim, sve to bila je samo najava za ono što su svi u Londonu jedva iščekivali.

Naime, dok je s jedne strane Main Event tek počeo stigli smo do samog vrhunca na deset tisuća funti vrijednom Heads-up turniru gdje su u igri ostala još samo dva igrača. Hoće li pobjednik prve runde i puno poznatiji Gus Hansen uhvatiti svoju prvu WSOP narukvicu ili će ga mladi Jim Collopy, koji je slavio nakon druge runde, iznenaditi tek ćemo vidjeti.

Kupnjom WPT-a i postavljanjem Matta Savagea, jednog od najcjenjenijih turnirskih direktora na čelo, mnogi su najavili povratak ove turneje na sve svjetske poker mape, a malobrojni kritičari već su ušutkani. Naime, na prvoj ovosezonskoj stanici u sklopu Borgata Poker Opena srušen je rekord u broju prijavljenih igrača čime je WPT svijetu poslao jasnu poruku.

Čak 1.018 igrača zaigralo je na ovom prestižnom turniru kreiravši ogroman 3.438.600 dolara vrijedan nagradni fond. Turnir je započeo u subotu i nakon pet "radnih" dana pobjedu je, šokiravši pritom cijeli poker svijet, uzeo Dwyte Pilgrim. Boljim poznavateljima poker scene Pilgrim je poznat kao neslužbeni predstavnik grindera "niže lige" koji je tijekom svoje karijere osvojio nekolicinu manjih titula i domogao se "tek" peteroznamenkastih zarada.

Mnogi kritičari smatrali su kako igrač tog kalibra nikada neće osvojiti niti jedan veći turnir koji bi ga etablirao kao odličnog, profesionalnog pokeraša. Međutim, nezaboravne kratke izjave i nekonvencionalni pokeraški stil Pilgrimu su donijeli veliko slavlje, a osvajanjem ovog WPT-a uz poštovanje mnogih kolega Dwyteu je donijelo i sjajnih 733.802 dolara.

Koliko je Pilgrim bio nabrijan i motiviran uoči odigravanja finalnog stola svjedoči i priloženi kratki intervju s turnirski direktorom WPT-a, Mattom Savageom, održan netom nakon što je Dwyte osigurao svoje sjedalo za televiziranim stolom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

VideoAces HighFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.09.2010. u 01:23
    Bilo bi lijepo da se bilo kakvim argumentom dotična izjava može i potvrditi, no kako poker nije igra na sreću to je, naravno, nemoguće. Igrom na sreću nazivaju je samo oni koji o tome ništa još ne znaju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2010. u 22:51
    Neznam zasto ova igra ima veze sa sportom to je kockanje ovisnost jaca od bilo koje droge, najbolje bi bilo da Las Vegas proglase sportskim centrom svijeta.
    Obrisan korisnik