Rukomet

Horvat za Sportnet: 'Ozljede Kevića i Vozaba predstavljaju nam problem, ali nismo bez šanse protiv Vardara'

Branimir Korać • utorak, 18.08.2020.
Horvat za Sportnet: 'Ozljede Kevića i Vozaba predstavljaju nam problem, ali nismo bez šanse protiv Vardara'
Foto: Pixsell

Našičani nastavljaju s pripremama za novu sezonu koja za njih kreće zaostalim poslom od prošle sezone. 29. kolovoza čeka ih uzvratni dvoboj četvrtfinala SEHA lige protiv Vardara...

Rukometaši Nexea pripremaju se za novu sezonu u uvjetima koji su sve samo ne normalni. No, kako njima tako i svima drugima, ova sezona bit će izuzetno zahtjevna i neće biti jednostavno izgurati je.

Nesreća nikad ne ide sama pa je tako iskrsnuo i dodatni problem s dvoranom u Našicama, stradao je parket kao posljedica nevremena i Nexe je privremeno iseljen dok se sve to ne sanira.

"Radimo kako možemo, ali veći nam je problem to što problema s ozljedama imaju dvojica srednjaka Janko Kević i Tomi Vozab, a trenirati i igrati bez srednjih vanjskih je stvarno velik problem. Što se dvorane tiče snalazimo se, treniramo okolo, stacionirani smo u Orahovici otku putujemo dalje", kaže trener Našičana Hrvoje Horvat.

S obzirom da je stanka bila preduga, službenih utakmica nema još od ožujka, Našičani pokušavaju odigrati ih što više kako bi ušli u taj neki ritam.

"Budući da su nam dva srednjaka van stroja, naglasak smo stavili na taj defenzivni dio što je u ovom slučaju lakše raditi. Trebali smo krenuti s uigravanjem napada, ali te ozljede su nam poremetile plan priprema. Mogu biti zadovoljan s onim što smo odradili, iza igraća je duga stanka što je definitivno ostavilo traga, posebno kod mlađih igrača."

Ozljede Vozaba i Kevića nisu teže prirode, ali upitno je hoće li biti spremni za Vardar.

"Ozljede su lakše i trebali bi do onda biti spremni, ali ništa nije sigurno. Nama je to veliki problem jer je srednji vanjski polazište svih napada. Izvlačimo najviše što možemo, ako i ne budu spremni za Vardar, oni koje pripremamo bit će dobri."

Vardar je prvu utakmicu četvrtfinala SEHA lige dobio s 31:30, ali Našičani nisu bez šanse u uzvratu u Skoplju.

"Naravno da nismo bez šanse. Vardar je veliki klub, ali imao je dosta promjena te je pokušao pokrpati te rupe koje su nastale. Koliko je u tome uspio, tek ćemo vidjeti, a naša je prednost što ipak nismo toliko mijenjali i imamo uigran sastav."

Kako će izgledati sezona, to nitko ne zna. Situacija s epidemiološke strane nije dobra, teško je u takvim uvjetima i trenirati i igrati.

"Teško je išta predvidjeti i reći u ovom trenutku. Postoje ljudi koji bave s tim stvarima, epidemiolozi će najbolje znati, a mi moramo biti svjesni da je ipak zdravlje na prvom mjestu. Na nama je da se brzo prilagodimo, da igrači izvuku maksimum iz sebe i budu fizički i mentalno spremni u svakom trenutku. Ovo će biti iznimno neizvjesna sezona za sve, za klubove, igrače, čelnike klubova. Nije bilo lako ni trenirati, ovo je dosad neviđeno i ide se iz presedana u presedan. Sve što možemo je dati maksimum sa svakim danom i biti spremni za utakmice ako se dozvoli i kada se dozvoli."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!