Ostali sportovi

F1 VN Malezije: Dvostruka pobjeda BMW Williamsa

Davor Sajko • nedjelja, 17.03.2002.

Druga utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva Formule 1 za VN Malezije bila je u znaku BMW Williamsa, vozača Ralfa Schumachera i Juana Pabla Montoye.

Iako je najbolju startnu poziciju na kvalifikacijskom treningu osigurao aktualni svjetski prvak, Michael Schumacher, do pobjede je došao njegov mlađi brat Ralf i najavio vrlo zanimljivu i izjednačenu sezonu "oktanskog cirkusa".

Odmah na startu utrke, u prvom zavoju, došlo je do dodira između M. Schumacher i Montoye, pri čemu je nastradao prednji kraj Schumacherovog bolida. Bez posljedica nije prošao ni Montoya, koji je kažnjen prolaskom kroz boxove (nova kazna koja mijenja dosadašnjih deset sekundi zaustavljanja u boxu). Schumacher je bio prisiljen skrenuti u box na izmjenu "nosa" bolida, dok je Montoya izgubio dosta vremena u odnosu na konkurenciju.

Najbolje je "sudar" svog momčadskog kolege iskoristio Ralf Schumacher koji se probio na vodeću poziciju ispred Rubensa Barrichella. U nastavku trke Montoya se uspio približiti vodećima, kao i M. Schumacher koji je s posljednje pozicije polako došao do mjesta koja donose bodove. Prvenstveno zahvaljujući odustajanju Coultharda, Räikkönena, Barrichella, Montoya i M. Schumacher došli do samog vrha, a u iznenađujućoj završnici je Schumacher iskoristio probleme Nicka Heidfelda sa svojim bolidom i nekoliko zavoja prije cilja probio se na treću poziciju.

Nakon druge ovogodišnje utrke koja se vozila u malezijskom Sepangu u poretku vodi Michael Schumacher (14), a slijede J.P. Montoya (12) i Ralf Schumacher (10). Sljedeća je utrka na rasporedu za 14 dana kada se vozi VN Brazila.

Poredak VN Malezije:
1. R. Schumacher BMW-Williams 1:34:12.912
2. J.P. Montoya BMW-Williams 01:34:52.612
3. M. Schumacher Ferrari 01:35:14.707
4. J. Button Renault 01:35:22.679
5. N. Heidfeld Sauber-Petronas +1 krug
6. F. Massa Sauber-Petronas +1 krug
7. A. McNish Toyota +1 krug
8. J. Villeneuve BAR-Honda +1 krug
9. T. Sato Jordan-Honda +2 kruga
10. P. de la Rosa Jaguar +2 kruga
11. H.-H. Frentzen Arrows-Cosworth +2 kruga
12. M.Salo Toyota +3 kruga
13. G. Fisichella Jordan-Honda +3 kruga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!