Ostali sportovi

NHL: Colorado i Detroit uspješni u gostima

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 18.03.2002.

Slika 1 od 1.

Sedam utakmica National Hockey League odigrano je sinoć diljem SAD-a i Kanade, a dvije od njih ponovno su pokazale tko su glavni favoriti za Stanley Cup ove sezone - Detroit Red Wingsi su 5:3 pobjedom u Madison Square Gardenu dodatno zakomplicirali život New York Rangersima, dok je Colorado gostujuću turneju okončao kako i priliči prvacima - uspješno. U ostalim dvoranama, Ottawa je dobru formu potvrdila u dvoboju s Florida Panthersima, dok je Vancouver bitne bodove osigurao pobjedom u produžetku u gostima kod vice-prvaka Devilsa.

Dok se Devilsi bore za što bolju playoff poziciju (trenutno sedmi na Istoku), Vancouver se bori za playoff život, a pobjedom nad New Jerseyem izjednačio se sa St. Louisom i Dallasom u borbi za sedmo i osmo mjesto na zapadnoj konferenciji. Junak Canucksa sinoć je bio branič Matthias Ohlund, koji je nakon asistencije za izjednačujući pogodak postigao gol vrijedan dva boda u produžetku, nakon krasnog dodavanja Todda Bertuzzija. Golove za New Jersey, kojem je prekinut niz od tri pobjede, postigli su Sergej Nemčinov i Patrik Elias. Ottawa je protiv Floride zabilježila četvrtu pobjedu u pet susreta, konačni rezultat bio je 2:0 za Senatorse. Vratar Patrick Lalime skupio je 28 obrana za šesti shutout sezone, samo jedan manje od klupskog rekorda, kojeg je isti vratar postavio prošle godine. Jedini pogodak koji je Lalime trebao bio je onaj Zdena Chare, da bi Daniel Alffredsson dodao još jedan, oba su pala s igračem više.

N.Y. Rangersi dobro su se držali protiv najbolje momčadi lige, golovima Michala Groseka, Romana Lyashanka i Erica Lindrosa domaćini su imali 3:3 protiv Red Wingsa, a nakon toga čak im je i poništen naizgled regularan pogodak. Ipak, te večeri Sergej Fedorov bio je previše za Njujorčane, ruski centar tri puta je asistirao, da bi golom u praznu mrežu okrunio sjajan nastup. Jedna od Fedorovljevih asistencija bila je i ona za Darrena McCarthya, za odlučujućih 4:3. I druga najbolja momčad lige bila je uspješna, Colorado je sa 5:4 protiv Nashvillea zaključio dobru gostujuću turneju, Avsi su dobili tri od četiri utakmice, te zadnjih osam od deset u gostima, uz jedan remi i tek jedan poraz. Jednu od najboljih partija karijere pružio je branič Martin Skoula s dva gola (career high) i jednim asistom, a ponovno je odličan bio i Joe Sakić s tri dodavanja. Kod Nashvillea, koji je izgubio četiri dvoboja u nizu, bolji od ostalih bili su Vladimir Orszagh i Martin Erat s golom i asistom.

Rezultati, nedjelja 17. ožujka: New Jersey - Vancouver 2:3 (pr.); Nashville - Colorado 4:5; Tampa Bay - Buffalo 2:2; Minnesota - Phoenix 2:2; Anaheim - St. Louis 2:3; Ottawa - Florida 2:0; N.Y. Rangers - Detroit 3:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!