Ostali sportovi

NHL: Dan velikih transfera

Tomislav Pacak • srijeda, 20.03.2002.

Jučer je vrlo interestantno bilo u National Hockey League, no ovoga puta ne samo zbog hokeja, već nekolicine zanimljivih zamjena igrača među klubovima, što se i očekivalo jer utorak je bio posljednji dan za takve razmjene prije playoffa. Zapravo, sve je počelo još u ponedjeljak, kada je sjajni Rus Pavel Bure, najbolji strijelac NHL prošle godine, iz loših Florida Panthersa prešao u N.Y. Rangerse kojima će pokušati pomoći uloviti playoff mjesto već ove godine.

Rangersi su svakako profitirali tom razmjenom, jer u Floridu su poslali Igora Uljanova i par izbora na draftu, što je svakako manje vrijedno od Pavela Burea. Njujorčani nisu mirovali ni dan poslije, u Edmonton je otišao centar Mike York, dok su zauzvrat došli Tom Poti i Rem Murray. No nisu samo Rangersi veliki dobitnici "dana prijelaza", svakako su dobro prošli i Philadelphia Flyersi, koji su u Washington poslali svoj prvi, drugi i treći izbor na ovogodišnjem draftu, za sjajnog veterana Adama Oatesa, vodećeg asistenta lige ove godine, i pobjednika u toj kategoriji dva puta u karijeri, čovjeka koji je već prešao brojku od 1000 asistencija u karijeri. Nadalje, Devilsi i Starsi razmjenili su odlične centre, put Dallasa su otišli Jason Arnott i Randy McKay dok će dres New Jerseya obući Joe Nieuwendyk i Jamie Langenbrunner.

Mirovali nisu ni prvaci, kao i prošle dvije godine, Colorado je na posljednji dan prijelaznog roka doveo dobrog braniča - nakon što su 2000. doveli Raya Bourqea, pa prošle godine Roba Blakea, jučer je Avse pojačao Darius Kasparaitis, dok je kao kompenzacija u Pittsburgh otišao Ville Nieminen. Ipak, sinoćnji dan nije bio baš uspješan za Avalanche, na njihovom ledu porazio ih je Washington sa 3:0, Kasparaitis nije igrao. Vratar Olaf Kolzig "skinuo" je 21 udarac Avsa za peti shutout sezone, jedini gol koji je Kolzig trebao bio je onaj Petera Bondre u drugoj trećini. Pobjedu Capitalsa, u jednoj od njihovih najboljih utakmica sezone, u završnom periodu potvrdili su Andrej Nikolišin i Sergej Gončar, pokazavši da život poslije Adama Oatesa možda i neće biti tako težak.

Ako je Avsima utjeha, ni njihovi najveći protivnici na putu do Stanley Cupa, Detroit Red Wingsi, nisu bili uspješni sinoć, u Joe Louis Areni sa 2:1 slavio je Anaheim. Svakako najzaslužniji za prvu pobjedu Moćnih Pataka u "Hockeytownu" u pet godina bio je Paul Kariya, postigavši dva gola uključujući i pobjednički 64 sekunde prije kraja. Njemu uz bok svakako ide i golman Steve Shields s 28 obrana, jedini mudriji Wing od njega bio je Brett Hull, nedovoljno za izbjegavanje tek šestog domaćeg poraza Detroita ove godine. Pavel Bure imao je djelomično uspješan debut za Rangerse, Rus je zabio pogodak za 1:0 Njujorčana, no Vancouver Canucksi bili su predobri te večeri. Obrana Rangersa nije imala rješenja za Todda Bertuzzija koji je postigao hat-trick drugi puta u svojoj karijeri, a petoj gostujućoj pobjedi zaredom Canucksa puno je pridonio i vratar Dan Cloutier sa 26 obrana, za šesti poraz Rangersa u sedam utakmica.

Rezultati, utorak 19. ožujak: Colorado - Washington 0:3; N.Y. Rangers - Vancouver 1:3; Detroit - Anaheim 1:2; St. Louis - Nashville 5:1; Boston - Phoenix 4:2; Buffalo - Ottawa 5:1; Toronto - N.Y. Islanders 3:2 (pr.)

Poredak prvih osam momčadi i pratitelja:
Istočna konferencija: Boston 86, Philadelphia 85, Carolina 75, Toronto 85, Ottawa 83, N.Y. Islanders 75, New Jersey 73, Montreal 70 ... N.Y. Rangers 68, Buffalo 68
Zapadna konferencija: Detroit 104, Colorado 88, San Jose 83, Chicago 83, Los Angeles 81, St. Louis 79, Phoenix 78, Vancouver 77 ... Dallas 76, Edmonton 74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!