Ostali sportovi

WRC Španjolska: Panizziu nova pobjeda

Igor Dragozetić • nedjelja, 24.03.2002.

Gilles Panizzi pobjednik je utrke Svjetskog rally prvenstva, koja je tijekom protekloga vikenda održana u Španjolskoj. Drugo mjesto pripalo je njegovom timskom kolegi Richardu Burnsu. Bugalski je sa svojom Xsarom stigao do trećega mjesta te tako umanjio dominaciju Peugeota.

Organizatori su se već prvoga dana suočili s problemima. Zbog nedovoljne sigurnosti publike otkazana je prva etapa. Od samoga početka druge etape Panizzi preuzima vodstvo, najavljujući novi uspjeh. Njegov ritam prate Burns, Gronholm, te Citroenove uzdanice Bugalski i Loeb. Drugi dan natjecanja nisu dočekali Thomas Radstrom (Citroen) i Gabriel Pozzo (Škoda) koji su morali odustati zbog mehaničkih kvarova.

Drugoga dana dolazi novih otkazivanja od strane organizatora. Zbog velikog broja parkiranih automobila uz cestu, natjecatelji nisu nastupili na etapama Coll de Bracons i Vallfogona. Što se samih rezultata tiče, ništa novog. Panizzi povećava prednost, a jedini vozač koji može pratiti Peugeotove i Citroenove automobile jest Petter Solberg (Subaru). Drugi vozač Subaru momčadi, Tommi Makinen oduatao je zbog problema s motorom, a pravo razočaranje domaćoj publici priredio je Carlos Sainz kojemu je otpao kotač nakon izlijetanja s ceste.

Tragičar posljednjega dana natjecanja bio je pobjednik ovogodišnjeg rallya u Monte Carlu, Sebastian Loeb koji je držao četvrto mjesto da bi naposljetku njegova koncentracija popustila što je rezultiralo izlijetanjem. Njegovo mjesto preuzeo je Gronholm, peto mjesto zaslužio je Solberg, a jedan bod, šestom pozicijom osvojio je Colin McRae.

"Ovo je odličan rezultat za mene, mog suvozača i cijelu momčad Peugeota. Lakše mi je bilo voziti nego na Korzici jer su vremenski uvjeti za vožnju bili bolji. Tijekom posljednjega dana osjećao sam se samopouzdano znajući da imam veliku prednost te sam odlučio voziti za publiku. Lijepo je pobjeđivati na asfaltu, no sada se želim iskušati na ostalim podlogama." - izjavio je nakon natjecanja Gilles Panizzi.

Sljedeća utrka vozi se za mjesec dana (18.-21.04) na Cipru.

Rezultati:
1. Panizzi (F) Peugeot 3h 34m 09.0
2. Burns (GB) Peugeot +37.3
3. Bugalski (F) Citroen +1m 13.5
4. Grönholm (FIN) Peugeot +1m 42.7
5. Solberg (N) Subaru +2m 01.6
6. C. McRae (GB) Ford +3m 27.3
7. Rovanperä (FIN) Peugeot +3m 40.1
8. Martin (EE) Ford +3m 43.9
9. Delecour (F) Mitsubishi +5m 28.6
10. Loix (B) Hyundai +5m 30.6

Ukupni poredak vozača:
1. Grönholm (FIN) 21,
2. Panizzi (F) 20,
3. Burns (GB) 13,
4. Mäkinen (FIN) 10,
5. Sainz (E) 9,
6. Bugalski (F) 7,
7. Rovanperä (FIN) 6,
8. Loeb (F) 6,
9. C. McRae (GB) 5,
10. Solberg (N) 5,
11. A. McRae (GB) 2

Ukupni poredak momčadi:
1. Peugeot 52,
2. Ford 25,
3. Subaru 20,
4. Mitsubishi 6,
5. Hyundai 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!