Ostali sportovi

F1 VN Malezije: Räikkönenu prvi naslov pobjednika

Davor Sajko • nedjelja, 23.03.2003.

McLaren Mercedes je nakon VN Australije i u Maleziji došao do pobjede, međutim ovaj je puta na najvišoj stepepenici bio mladi Finac Kimi Räikkönen - Iceman kojemu je ovo prva pobjeda u karijeri. Rubens Barrichello bio je drugi, a Španjolac Alonso je osigurao treće mjesto.

Renaultov prvi startni red nije uspio izdržati dalje od drugog zavoja nakon starta, ali krivnja nije bila na Alonsu i Trulliju, već je gužvu "skuhao" peterostruki svjetski prvak Michael Schumacher (Ferrari). Pri pokušaju da prestigne Trullija M. Schumacher je udario Talijana što se nakon toga izrodilo u gužvu u kojoj je najviše stradao J.P. Montoya koji je ostao bez stražnjeg spoilera. M. Schumacher je pao u poretku i bio je već u trećem krugu prisiljen skrenuti u box na zamjenu guma i prednjeg spoilera, dok je najbrži sa kvalifikacijskog treninga Španjolac Alonso zadržao vodstvo i polako povećavao prednost.

Uzbuđenja tu nisu stala jer je trenutačno vodeći u poretku vozača, Škot David Coulthard zbog problema na električnim instalacijama odustao u trećem krugu, a stariji Schumacher je zbog izazavanog sudara za kaznu morao još jednom proći kroz boxove. Završio je tako Ferrarijev vozač daleko od vodećih, a Finac Räikkönen (McLaren Mercedes) uspio se probiti na vodeću poziciju.

U nastavku utrke Räikkönen nije dozvolio iznenađenje i svoju je prednost uspio povećati na krajnjih čak 39 sekundi. Čast Ferrarija je u ovoj utrci spasio Barrichello plasiravši se do drugog mjesta, dok je iznenađenje VN Malezije Španjolac Fernando Alonso (Renault F1) bez obzira na zdrastvene probleme (gripa) došao do svojeg najvećeg uspjeha karijere, najniža stepenica pobjedničkog postolja.

Poredak VN Malezije:
1. Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:32.22,195
2. Rubens Barrichello Ferrari + 59.27,200
3. Fernando Alonso Renault F1 + 59.55,1000
4. Ralf Schumacher BMW-Williams + 00.00,000
5. Jarno Trulli Renault F1 + 1 krug
6. Michael Schumacher Ferrari + 1 krug
7. Jenson Button BAR-Honda + 1 krug
8. Nick Heidfeld Sauber-Petronas + 1 krug
9. Heinz-Harald Frentzen Sauber-Petronas + 1 krug
10. Ralph Firman Jordan-Ford + 1 krug
11. Cristiano da Matta Toyota + 1 krug
12. Juan Pablo Montoya BMW-Williams + 3 krug
13. Jos Verstappen Minardi-Cosworth + 4 krug
Odustali
Jacques Villeneuve BAR-Honda
Antonio Pizzonia Jaguar-Cosworth
Giancarlo Fisichella Jordan-Ford
David Coulthard McLaren-Mercedes
Olivier Panis Toyota
Justin Wilson Minardi-Cosworth
Mark Webber Jaguar-Cosworth

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!