Rukomet

Francuska - SiCG 27:25

Bernard Jurišić, Karlo Dževerlija • nedjelja, 07.12.2003.

Reprezentacija Francuske s maksimalnim učinkom od pet pobjeda osvojila je prvo mjesto u skupini A Svjetskog prvenstva. Pobjedom protiv Srbije i Crne Gore u posljednjem kolu Francuskinje u drugi krug nose maksimalna četiri boda.

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

SiCG je u prvom dijelu imala konstantnu prednost, koju je sjajno čuvala sjajna vratarka Ana Vojčić. U drugom dijelu proradio je vanjski šut Francuskinja, koje su uspjele prestići prednost svojih protivnica i na kraju sačuvati vrlo vrijednih 27:25.

Francuskinje su u drugom dijelu prijetile sa svih strana, trojka Pecqueux-Rolland, Herbrecht i Delerce uspjela je razvući srpsko-crnogorsku obranu i efikasno rješavati situacije "jedan na jedan". U posljednjem napadu pobjedu je Francuskoj sačuvala vratarka Valerie Nicolas sjajnim refleksom, da bi u posljednjoj sekundi pobjedu potvrdila Sophie Herbrecht. Najučinkovitija igračica susreta bila je srpsko-crnogorska veteranka Ljiljana Knežević s devet pogodaka.

Oko 500 preostalih gledatelja neopterećenih rezultatom na kraju su uživali u posljednjoj utakmici Svjetskog prvenstva u Splitu i pljeskom pozdravljali svaku lijepu akciju na obje strane. Ovom utakmicom Split se oprostio od ponajboljih svjetskih rukometašica, a Francuska, Španjolska i SiCG nastavljaju natjecanje u Zagrebu.

Slika 1 od 1.

Zoran Ivić, izbornik SiCG: "Očekivao sam neizvjesnu utakmicu i kako sam najavio pobjedu reprezentacije koja će imati više sreće. To se i dogodilo, Francuska je danas imala više sreće. Naš je osnovni problem bio realizacija igrača više, odnosno prebrzi pokušaji naplate viška na terenu. Suđenje ne bih želio komentirati, ali i danas su suci bili više na njihovoj strani. Nakon ovakvog raspleta bit će nam teže u drugom dijelu. Mi ipak ne odustajemo. Želimo što kvalitetnije igrati dalje, eliminirati tehničke pogreške, a ako to uspijemo ja sam optimist."

Pomoćni trener francuske reprezentacije kratko je izjavio: "Od početka nismo pametno igrali ali cijelo smo vrijeme vjerovali u pobjedu. Dalje idemo sa četiri boda, što nam je i bio cilj. Ovo je vrlo dobar uzlet prije nastavka natjecanja, temelj koji nam omogućuje ciljanje plasmana na OI."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!