Automoto

Novi dani za McLaren Mercedes?

Andrej Pezić • nedjelja, 03.04.2005.

McLaren Mercedesov vozač Kimi Räikkönen na današnjoj utrci za VN Bahraina završio je na trećoj poziciji, napokon postolje za njegovu momčad. Njegov privremeni momčadski kolega Pedro de la Rosa bio je peti, oba vozača vozili su na taktici sa dva zaustavljanja u boksu...

Pedro je na utrci odvozio najbrži krug što dokazuje snagu i brzinu McLarenovog bolida. Da li su prve dvije utrke bile veliki peh i da li su sad kockice posložene na svoje mjesto ostaje nam da vidimo u sljedećih nekoliko utrka. Kimi je trenutno osmi u ukupnom poretku vozača sa sedam bodova dok je Pedro 11. sa četiri boda. Juan Pablo Montoya, koji nije nastupio u današnjoj utrci zbog ozljede ramena na tenisu, je sedmi sa osam bodova. McLaren je treći u ukupnom momčadskom poretku sa 19 bodova.

Slika 1 od 2.

"Vrlo sam zadovoljan sa osvojenim trećim mjestom nakon vrlo teških kvalifikacija," rekao je Räikkönen. "Bolid je bio stvarno dobar u utrci, ali nesrećom zapeo sam iza gdje je bilo dosta prometa na početku utrke. Uspio sam se probiti naprijed, ali kad sam došao na treće mjesto prva dva vozača su već bili daleko ispred. Složio sam se sa momčadi da nećemo forsirati motor i da ćemo ga sačuvati za Imolu."

De la Rosa je komentirao: "Imao sam odličnu utrku danas. Moja vremena po krugovima su bila odlična, ali tijekom cijele utrke sam imao neke borbe na stazi pa se nisam uspio više probiti. Moram se zahvaliti cijeloj momčadi koja je naporno radila na bolidu da bi postao brz i pouzdan." Novi, bolji dani za McLaren? San ili java za sve ljubitelje srebrnih strijela, ostaje nam da vidimo 24.4. na Imoli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!