Automoto

Motociklizam: Spektakularna pobjeda Valentina Rossija

Andrej Pezić • nedjelja, 10.04.2005.

Valentino Rossi pobjednik je prve utrke ove sezone u motociklizmu. Ova utrka na Jarezu pamtit će se kao još jedna odlična Rossijeva utrka. Promjene pravila i u ovom sportu ipak su donijela još više uzbuđenja na samu stazu. Na drugom mjestu utrku je završio Sete Gibernau...

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

Nakon što je jučer odvozio najbolje vrijeme za svoj prvi pole position ove sezone, Rossi je utrku započeo sa prve pozicije. On nije uspio zadržati svoju prvu poziciju nakon starta, Gibernau je pokazao svu snagu i ubrzanje svoje Honde te preuzeo vodstvo. Cijelu utrku Valentino i Sete bili su vrlo blizu u borbi za prvo mjesto dok dva kruga prije kraja nije započeo "rat". Rossi je na kratko preuzeo prvu poziciju do jedne svoje greške krug prije kraja kad je tu poziciju izgubio.

Posljednji krug bio je vrlo vatren, zadnjih nekoliko zavoja vodstva su se samo izmjenjivala dok u posljednjem zavoju nije došlo do kontakta između prve dvojice što je rezultiralo kratkim izljetanjem Gibernaua i pobjedom Rossija. Sete se ipak uspio vratiti na drugu poziciju. Prekrasna utrka u Španjolskoj pokazala je da će ova sezona biti vrlo naizvjesna, dokazala je i da je Hondin motocikl još uvijek za nijansu bolji od Yamahinog, ali dokazala je i tko je "The Doctor". Da li će tako ostati i dalje vidjet ćemo već za tjedan dana u Portugalu.

Rezultati utrke u Španjolskoj:

1. Valentino Rossi (Italy) Yamaha 45:43.156
2. Sete Gibernau (Spain) Honda 45:51.787
3. Marco Melandri (Italy) Honda 46:01.616
4. Alex Barros (Brazil) Honda 46:10.094
5. Shinya Nakano (Japan) Kawasaki 46:10.815
6. Troy Bayliss (Australia) Honda 46:11.665
7. Max Biaggi (Italy) Honda 46:13.774
8. Makoto Tamada (Japan) Honda 46:20.043

Ukupan poredak vozača i momčadi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!