Carlsberg Euro 2004

Mornar: "Podcijenjeni smo bili cijelo vrijeme"

Goran Pervan • petak, 18.06.2004.

Tragičar utakmice broj tri (broj jedan je Tudor, a broja dva nema jer Tudor vrijedi za dvojicu) Ivica Mornar nakon utakmice je prozborio o teškom bremenu koju je ova reprezentacija nosila kroz cijeli ciklus kvalifikacija i priprema i odgovara na huk s tribina...

Moka je priznao da je morao zabiti u posljednjoj minuti, ali eto njemu se slučaj Fatima nije ukazao. "Pomislio sam, a u p... m...! Htio sam je u rašlje. Otišao bih direktno Bogu da sam pogodio", šalio se u svojoj muci Mornar, ali i bod protiv velesile Francuske dao je našim igračima da dođu do daha. Mornar nije propustio istaknuti pod kakvim su pritiskom igrali.

"Sad će opet doći utakmica 'moramo pobijediti'. Stalno imamo to breme na leđima. Ova naša momčad je toliko podcijenjena. Toliko su nam klipova podmetali cijelo vrijeme, i kvalifikacija i posebice priprema. Nisu to ovi dečki zaslužili. Velika stvar je uspjeti pored svih peripetija kroz koje smo morali prolaziti. Ne mislim tu na vas novinare, vi radite svoj posao, nego na neke koji su i bili u ovom reprezentativnom okruženju. Stvorila se negativna klima oko reprezentacije, stalno netko sipa klipove. A bez zvijezda smo došli na Europsko prvenstvo i pokazali da imamo kvalitetu", rekao je u svom monologu Mornar, nakon što su novinari već i prestali postavljati pitanja, a prije toga nije mogao izbjeći pitanje o huku s tribina, kada su tijekom prvog dijela navijači nezadovoljni igrom naše selekcije vikali: "Igrajte, pederi!"

"Malo nas je to pogodilo. Ali u drugom dijelu smo izašli puni motiva, rekli smo si, idemo odigrati, pokazati svima da možemo. Ali, na žalost nismo uspjeli i pobijediti, sada Francuzi postaju novi Nijemci i nemoguće ih je pobijediti."

Hrvatskoj sada slijedi presudna utakmica s Engleskom, a Mornar kaže da kada naša reprezentacija ima svoj dan može svakoga pobijediti.

"To je još jedna odlučujuća utakmica u nizu. Kako igrati protiv Engleza? Ne znam. Oni su dobro igrali u obje utakmice, ali i mi smo pokazali da možemo dobro odigrati i sigurno da imamo šanse i protiv Engleza", zaključio je Mornar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!