Košarka

Još jedna velika večer hrvatskog centra

Branimir Korać • petak, 02.12.2005.

U Sportnetovoj petorci kola našla su se petorica igrača koji su imali uistinu večer za pamćenje. Izuzev Bullerija, svi su upisali pobjede, a među njima je i Nikola Vujčić koji je ponovo stvarao velike probleme protivničkim igračima glumeći šutera, skakača, razigravača, sve po potrebi...

Playmaker: Massimo Bulleri

Talijanski reprezentativac odigrao je odličnu utakmicu za svoj Armani u porazu od Maccabija u dva produžetka. Bulleri je na parketu proveo čak 48 minuta i ubacio 26 poena uz 11 skokova i četiri asistencije. Nakon susreta sa Cibonom u kojem je izgledao potpuno izgubljeno i van forme, Bulleri je odigrao sjajno u Tel Avivu. U samoj završnici mogao je biti junak, ali ispao je tragičar. Poenima s linije slobodnih bacanja odveo je Armani do produžetka, devet sekundi do kraja produžetka sjajno je pronašao Calabriju na trici za vodstvo 95:93, ali dvije i pol sekunde do kraja Solomon mu je ubacio tricu za pobjedu.

Bek šuter: Marcus Brown

Slika 1 od 1.
Foto: Euroleague Pictures

Najzaslužniji čovjek za pobjedu Unicaje nad Panathinaikosom je Amerikanac Marcus Brown. Prošlosezonski član CSKA iz Moskve odigrao je odličnu utakmicu koju je završio s 21 poenom te bio uvjerljivo najefikasniji igrač u pobjedničkom sastavu. Osim što je bio najefikasniji, Brown je u završnici susreta imao mirnu ruku na liniji slobodnih bacanja i odveo Unicaju do velike pobjede. Šutirao je posljednja dva bacanja koja su Unicaju odvela do 82:79 nakon čega su gosti promašili tricu za produžetak.

Krilo: Michalis Kakiouzis

Grčko reprezentativno krilo izmasakriralo je Cibonu. Upravo Kakiouzis bio je taj koji je donio prevagu na stranu Barcelone ulaskom potkraj prve četvrtine. U sjajnih sedam minuta druge četvrtine Kakiouzis je Ciboni ubacio nevjerojatnih 19 poena. Tu četvrtinu domaćin je dobio 30:8. Kakiouzis je pogađao iz svih pozicija, postavljenog napada, kontranapada, Cibonina obrana jednostavno nije imala rješenja za njega. Susret je završio s 25 poena uz odličan šut 11/15 te šest skokova. Možda je na ovoj poziciji mogao biti izabran i neki drugi igrač koji je imao kudikamo teži posao jer Cibona nije izgledala kao ozbiljna momčad. No, Kakiouzis je odigrao impresivno i dobio mjesto u petorci ispred Vanterpoola i Jankunasa.

Krilni centar: Dejan Milojević

Slika 2 od 3.
Foto: Tal Ben-Izhak

Partizanovo teško krilo odigralo je odličnu utakmicu protiv Ülkera. Nakon što je u posljednjih nekoliko susreta bio ispod svoje razine, Milojević je u susretu s Turcima ponovo pokazao svestranost i bio jedan od najzaslužnijih za prvu euroligašku pobjedu ove sezone. U tome su mu istina dosta i pomogli igrači Ülkera koji baš i nisu u završnici kada se rezultat lomio pokazali previše borbenosti i inicijative. Ozbiljna momčad si ne dopušta da mu protivnik napravi 27:3. Milojević je susret završio s 20 poena, 13 skokova, pet osvojenih lopti i dvije asistencije.

Centar: Nikola Vujčić

"Vujo" je u velikoj formi. U pobjedi Maccabija protiv Armanija bio je prvi strijelac susreta, prvi asistent Maccabija i drugi skakač u svojoj momčadi. 26 poena, devet skokova i šest asistencija uistinu zvuči sjajno. No, isto tako Vujčić je pogađao kada je bilo najpotrebnije. Nakon prvih 20 minuta ubacio je tek četiri poena uz šut 1/7 da bi u trećoj četvrtini, četvrtini koja je vratila Maccabi u utakmicu (dobili su ju 29:15), ubacio 16 od svojih 26 poena. Nakon prvog kola Eurolige i prvog triple-doublea te sjajnih igara u izraelskom prvenstvu, Vujčić je i u ovom susretu pokazao da je ove sezone ponovo jedna od najčvršćih karika Maccabija.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!