SP 2006.

Meksiko - Angola: Meksikanci propustili osigurati drugi krug

Ante Kojundžić • petak, 16.06.2006.

Susret Meksika i Angole mogao je otkriti i prvog putnika u drugi krug iz grupe D u slučaju pobjede nogometaša Meksika, dok bi Angola pobjedom stvorila šansu za odlazak u drugi krug. Ali nije se odigrao ni jedan od ta dva scenarija već je susret završio bez pobjednika s podjelom bodova.

Prva veća opasnost na utakmici dogodila se u 14. minuti: Rafa Marquez pogađa vratnicu angolskog gola. Meksiko je u prvoj polovici prvog poluvremena bio bolja momčad s više izrazitih prilika. Angola je prvi put opalila prema meksičkim vratima preko Paula Figueireda u 23. minuti, no udarac je otišao previsoko, kao i onaj Mateusov minutu poslije. Tih par šansi ohrabrilo je nogometaše Angole koji sve više borave na meksičkoj polovici terena uz nekoliko bezopasnih pokušaja prema Oswaldu Sanchezu, vrataru Meksika.

Franco u 45. minuti ima odličnu priliku u šesnaestercu zahvaljujući asistenciji Marqueza, ali ne uspijeva poslati loptu iza Ricardovih leđa. Bila je to posljednja akcija u prvom poluvremenu u kojem su Meksikanci dominirali u prvoj polovici, dok su drugu polovicu poluvremena opasniji bili Angolci, a statistika na kraju prvih 45 minuta kaže da su obje reprezentacije imale po pet udaraca prema protivničkim vratima, s tim da su Meksikanci bili precizniji jer su tri njihove lopte išle u okvir za razliku od udaraca Angolaca koji nisu ni jednom išli u okvir vrata.

Drugo poluvrijeme opet bolje otvaraju Meksikanci, ali bez ozbiljnijih prilika. Prvu pravu šansu u drugom dijelu imaju Angolci snažnim udarcem Medonce u 55. minuti koji ide ravno u vratara Sancheza. Odmah potom Meksiko ima izvrsnu priliku: Franco pokušava prebaciti loptu preko vratara Angole, no Joao Ricardo zaustavlja pokušaj loba.

U 66. minuti obrana Angole radi pogrešku pri ispucavanju nakon čega se lopta odbija do Omara Brava koji slabo puca iz izvrsne pozicije ravno u angolskog vratara i propušta sjajnu priliku za vodstvo svoje momčadi. Meksiko u sljedećih nekoliko minuta dolazi do par izglednih prilika, ali rezultat se nije promijenio.

U 79. minuti Angola ostaje bez igrača u terenu jer Andre dobiva drugi žuti karton, tj. crveni poslije kojeg je prisiljen otići u svlačionicu. Tri minute poslije Fonseca (ušao u 74. minuti) dolazi do izgledne prilike, no njegov udarac završava u vanjskoj mreži gola. U 88. Marquez upućuje odličan šut koji još bolje brani Ricardo odbivši loptu u korner, a nakon što su Meksikanci izveli udarac iz kuta, Bravo pogađa vratnicu.

Ubrzo sudac označuje kraj utakmice, angolski nogometaši slave bod, a Meksikanci žale za propuštenom prilikom za prolaz u drugi krug. Reprezentacija Meksika bila je bolja s više izglednijih prilika, ali zbog loše realizacije nisu postigli pogodak zbog čega će na rasplet događaja morati pričekati preostale susrete u ovoj skupini. Druga utakmica drugog kola igra se 17. lipnja između Portugala i Irana s početkom u 15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

SkrolSP 2006.Ostali
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!