SP 2006.

Argentina - SiCG: Nemojte više...

Hrvoje Vuković • petak, 16.06.2006.

Nakon što su suvereno prošli kvalifikacije sa samo jednim primljenim golom, reprezentativci SiCG tresnuli su na tlo u drugom kolu skupine C protiv raspoložene Argentine koja im je natovarila šest komada i praktički im zatvorila vrata osmine finala. Izostanak dva glavna čovjeka u obrani Nemanje Vidića i Ivice Dragutinovića potpuno je poremetio igru zadnje linije koja je u najmanju ruku djelovala smiješno od prve do zadnje minute.

Kakav će to biti dan za susjede nagovijestio je Maxi Rodriguez već u šestoj minuti kada je dobio jednu loptu na lijevoj strani i potom kratkim pasom uposlio Maxi Rodrigueza koji bez problema iz blizine matira Jevrića. Da ne bi ipak svu krivnju svalili na obranu koja je plivala kad god je stigla, spomenimo kako niti veznjaci niti napadači nisu napravili gotovo ništa, a nakon pola sata njihove blijede i anemične igre uslijedio je novi šok.

Najljepšu akciju na utakmici započeo je raspoloženi Saviola koji duplim pasom s Riquelmeom izbacuje dvojicu, potom proslijeđuje na desnu stranu za Cambiassa, ovaj pak odmah daje za Crespa koji mu petom daje povratnu na udarac, a Cambiasso bez problema para mrežu nemoćnog Jevrića.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

SiCG uopće ne mijenja pristup, i dalje djeluju dosta rezervirano, a već u 35. minuti mogli su biti tri gola u minusu da Crespu u odličnoj šansi nije dosuđeno nepostojeće zaleđe nakon kojeg je dobio i žuti karton zbog udaranja lopte poslije zvižduka. Ipak, susjedi nisu dočekali poluvrijeme bez još jednog pogotka u svojoj mreži. Saviola je kod kornera ukrao loptu neopreznom Krstajiću, prevario Dudića a nakon što je njegov udarac odbio Jevrić natrčao je Rodriguez i od vratnice i pospremio loptu u mrežu.

U nastavku SiCG kreće dobrim dalekometnim udarcem Save Miloševića, ali Abbondanzieri je na mjestu. Nakon loše izvedenog slobodnjaka Riquelmea s 18 metara SiCg još jednom dolazi do gol šanse kada Ljuboja dugom loptom nalazi Kežmana koji glavom traži Miloševića, no centarfor Osasune bio je prenizak za koji centimetar. Nakon tih par dobrih minuta Petkovićevih igrača ponavlja se scenarij iz prvog dijela. Argentina polako plete svoju mrežu i ne žuri s napadima, a potom im je pomogao i neuvjerljivi sudac Rosetti koji jedan start Kežmana preoštro kažnjava crvenim kartonom s kojim su potonule i sve lađe Europljana.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

15 minuta prije kraja ušao je i miljenik argentinskih navijača Lionel Messi, a odmah potom napravio je i prvi pravi potez kada je prošao po lijevoj strani Duljaja i sjajno pronašao Crespa u sredini kojem nije teško pospremiti loptu između vratnica. Potpuni raspad u igri SiCG osjetio se i pet minuta prije kraja kada Carlos Tevez prolazi Gavrančića, gura kroz noge Duljaju i postavlja velikih, zastrašujućih 5:0. Kraj ove agonije za susjede ipak nije prošao bez pogotka Messija koji je na dodavanje Teveza provukao loptu kroz noge Jevriću i zaokružio prekrasnu argentinsku bajku. S druge strane pak, tragikomedija u šest činova i potpuni fijasko Petkovićeve taktike, izbora igrača i naravno njih samih. Teška noć za SiCg koja će im sigurno otvoriti oči...

Argentina - SiCG: 6:0 (Rodriguez 6', 41, Cambiasso 31', Crespo 78', Tevez 84', Messi 88')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

SkrolSP 2006.Ostali
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!