Nogomet

Varteks - Kamen Ingrad: Kamen pretvrd za Varteks

Marko Kljaić • subota, 29.04.2006.

Treći susret zaredom Varteks je ove subote odigrao na domaćem travnjaku i to protiv Kamen Ingrada. Varaždinci su bili oslabljeni neigranjem kapetana Šafarića koji je dobio crveni karton u Rijeci u prvoj utakmici finala Hrvatskog kupa. Vrijeme je bilo loše zbog neprestane kiše i teren je bio poprilično klizav...

Varteks je od početka krenuo u napad sa željom da brzo postigne pogodak. U petoj minuti je Benko poslao odličnu loptu na sedam metara, no golman Avdulić je bio brži od Jolića. U slijedećoj akciji domaćina u devetoj minuti Pavličić je lijepo izbacio Jolića u prostor, no Jolić je nesigurno krenuo na golmana koji mu je blokirao udarac bacivši mu se u noge na 15 metara. S lijeve potpuno sam je utrčavao Benko i Jolić je morao puno bolje reagirati.

U 12. minuti prvi puta su u polušansi bili gosti. S lijevog boka je Stipković našao Brajkovića, no on puca preko gola. Nakon toga još jedna prilika Varaždinaca. Posavec s lijeve strane ubacuje u šesnaesterac, Pavličić glavom proslijeđuje loptu do Jolića koji škaricama puca iznad gola. Dvije minute nakon toga Jertec prolazi po desnom boku, dodaje loptu Ipši koji na suprotnoj strani na rubu šesnaesterca nalazi Benka, ali njegov udarac brani Avdulić. Slijedeća minuta, slijedeća šansa za Varteks. Halilović dodaje na desni bok Jertecu, on prebacuje loptu na suprotnu stranu do Pavličića koji odlično puca, no Parmaković se požrtvovno bacio i uz pomoć grede spasio gol gostiju. No tom prilikom je udario u stativu i morala mu je biti pružena liječnička pomoć.

Nakon toga gosti su se našli u prilici kada je Lakić odličnim udarcem glavom opasno zaprijetio no gađao je točno u Koprića koji lakoćom brani. Veličani su slijedećih 10-tak minuta umirili igru i sakrili loptu domaćinima ali nisu napravili nikakvu izgledniju priliku.

U 33. minuti opet napadaju domaćini. Pokrivač odličnim dodavanjem nalazi Pavličića u šesnaestercu gostiju. Pavličić lijepom varkom prelazi jednog igrača i u trenutku udarca se okliznuo i tako propala je i ta prilika. U slijedećoj minuti sudac Vučkov iz Rijeke ne sudi očigledan prekršaj na Pavličiću, a to su iskoristili gosti i razvili odličan kontranapad. Lopta završava kod Brajkovića, ali pomoćni sudac radi veliku pogrešku i označava zaleđe.

U 37. minuti pogreška Ipše koji vraća loptu golmanu i lopta se zaustavlja u lokvi vode točno na 16 metara malo iskosa s lijeve strane. Tu ju je pokupio Brajković u punom trku i puca po golu ali pogađa u tijelo odlično postavljenog Koprića. Varaždinci imaju dvije prilike u 38. i 39. minuti preko Jolića koji je neprecizan i Benka čiji znažan udarac glavom blokira obrana gostiju.

Pred kraj prvog poluvremena hladan tuš za domaćine. U 41. minuti Lakić prelijepim potezom izbacuje u prostor Papu koji sam izlazi pred Koprića i lakoćom postiže prvi pogodak za Kamen Ingrad. Tim rezultatom je završio prvi dio utakmice.

U nastavku su domaćini ponovno agresivniji no bez većih šansi. U 50. minuti Posavec odlično za Benka no linijski sudac radi veliku pogrešku i označava zaleđe. U 60. minuti Dalić vadi Pavličića i ubacuje Mohorovića. U slijedećoj minuti Jertec uposluje Mohorovićia koji lijepo nabacuje u 16 metara za Benka čiji udarac blokira jedan od igračla gostiju i lopta završava u korneru. Ubačaj iz kuta gostujuča obrana ispucava do Pokrivača, on dodaje Jertecu, a Jertec ubacuje do Jolića koji je danas potpuno nezainteresiran za nogomet i promašuje čistu priliku. U 63. minuti Dalić vadi iz igre Jolića i uvodi Novinića, a u 70. uvodi Karduma umjesto isto tako nezainteresiranog Posavca.

U 72. minuti u kontranapadu gosti imaju četvoricu igrača na dva Varteksova no upropaštavaju odličnu priliku za gol. Slijedeća velika prilika za goste se zbila u 75. minuti. Brajković puca s ruba šesnaesterca iskosa sa 14 metara no Koprić odbija loptu u gredu i spašava gol Varteksa. Minutu kasnije Kamen Ingrad postiže svoj drugi pogodak. Papa ubacuje loptu sa desne strane, Koprić slabo reagira i Lakić s lakoćom postiže pogodak. Varaždinski napadi i dalje traju ali sve do 89. minute nisu urodili plodom. Tada Benko postiže lijepi gol glavom na ubačaj Jerteca iz kornera. U sudačkoj nadoknadi Kardum u kaznenom prostoru nalazi Novinića no ovaj puca pored gola. Gol ne bi bio priznat jer je Novinić bio u zaleđu.

Kamen Ingrad je odnio sva tri boda iz Varaždina u jednoj uzbudljivoj i zanimljivoj utakmici s mnogo prilika i lijepih poteza na obje strane. Varteks je želio pobjedu, ali nije bio dovoljno konkretan u sredini veznog reda u kojem je Posavec bio potpuno nezainteresiran za igru. Gosti su strpljivo čekali svoju priliku iz kontra napada i realizirali svoje prigode i zasluženo pobijedili.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrol

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!