SP 2006.

Poljaci angažirali stranca za izbornika

Igor Petrinović • srijeda, 12.07.2006.

Po prvi puta u povijesti Nogometni savez Poljske na izborničko mjesto postavio je jednog stranca. Nakon novog neuspjeha na Svjetskom prvenstvu, Poljaci su postali posljednja nacija koja se okrenula svjetskom trendu angažiranja stranih izbornika, po mogućnosti - Nizozemaca....

Dužnost izbornika Poljske preuzeo je 64-godišnji Leo Beenhakker koji je na Svjetskom prevenstvu uspješno vodio reprezentaciju Trinidada i Tobaga. On će na toj funkciji zamjeniti Pawela Janasa koji je podnio ostavku nakon što su se Poljaci od daljnjeg natjecanja u Njemačkoj oprostili prije osmine finala.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri, osim što je vodio reprezentacije Nizozemske, Saudijske Arabije i Trinidada i Tobaga, Beenhakker je sjedio i na klupi Real Madrida i Ajaxa.

"Vjerujem da će Beenhakker donijeti novu kvalitetu poljskom nogometu i po prvi puta na odvesti na završnicu Europskog prvenstva", izjavio je predsjednik poljskog Saveza Michal Listkiewicz.

Poljaci će put u Austriju i Švicarsku tražiti kroz skupinu A gdje će im protivnici biti Portugal, Belgija, Srbija, Finska, Armenija, Azerbejdžan i Kazahstan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolOstali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!