SP 2006.

Srna: "Jedanaesterac bi riješio utakmicu"

Tomislav Pacak • nedjelja, 18.06.2006.

Izbornik Zlatko Kranjčar je poslije susreta s Japanom slao slične tonove kao i nakon Brazila. Cico je bio zadovoljan igrom, no realizacija je opet štekala, a slično razmišljaju i Niko Kovač te Darijo Srna koji je propustio realizirati kazneni udarac...

Nakon susreta izbornik i igrači davali su izjave za HTV...

Zlatko Kranjčar: "Slažem se da nismo imali realizaciju danas. Imali smo dominaciju, stvorili niz prigoda koje nismo realizirali. Čestitam svejedno svojim igračima koji su izdržali ovo vrijeme, što su stvarali šanse. Jedino je falilo sreće i realizacije, nadam se da ćemo u ova četiri dana to podići na viši nivo i da ćemo imati više sreće. Pokazali smo u ove dvije utakmice da smo dobra momčad, da smo kvalitetni i da ne treba strahovati.

"Ako ostanemo u ovom duhu, siguran sam da će nam se otvoriti nove šanse, ali i da ćemo biti učinkovitiji. Što se zamjene za Roberta tiče, imamo Šimića kao libera, Tudora kao libera, Tomasa kao stopera, odluku ću donijeti pred utakmicu. Veliki je hendikep što nema Roberta, na njega smo navikli, spriječava sve prilaze našem golu, ali i Šimić i Tudor će ga znati zamijeniti na dostojan način. I promašivanje jedanaesterca je sastavni dio igre, taj gol bi nam puno toga donio naravno. Veseli što psihološki nismo pali, i dalje smo držali visok ritam.

Mislim da sam izmjene na vrijeme napravio. Olića sam stavio umjesto Tudora, bio je u nekim situacijama, vidjelo se da mu nedostaje završni potez. Niko je bio vrlo disponiran, zajedno s Nikom Kovačem odradio je veliki dio u veznoj liniji, bio je u dvije-tri prigode i pogodio stativu. Dali smo sve od sebe da napravimo dobar rezultat, ali nogomet je nepredvidiv. No, uz ovakvo htijenje i kvalitetu sigurno će se sve vratiti u zadnjoj utakmici kada nam je najpotrebnije. Nećemo ništa posebno riskirati, igrat ćemo kao i do sada, vrlo organizirano i disciplinirano. Zajedno sa stručnim stožerom pokušat ću umiriti napadače, da će se i njima jednom otvoriti."

Niko Kovač: "Bilo je pakleno, tko god je igrao na ovoj vrućini zna o čemu govorim. Gore ima i ono staklo, na terenu je bilo 40 stupnjeva. Dobro je, imali smo dominaciju, trebali smo zabiti 3-4 komada, ali lopta nije htjela ući. No, imamo još jednu utakmicu, moramo čekati vidjeti što će biti večeras. Nadamo se pobjedi Brazila, pa će biti pravo finale u Stuttgartu. Činjenica je da nam fali gol, kad padne jedan, onda će ih biti još više. Treba slomiti taj 'maler', uvjeren sam da ćemo pobijediti u Stuttgartu gdje će biti još više naših navijača."

Darijo Srna: "A što reći, zahvaljujem se suigračima i stručnom stožeru na potpori na poluvremenu i na kraju. Mislim da bi taj gol riješio utakmicu, zabili bi još 2-3. Sad moram pokazati karakter, moramo pobijediti u idućoj utakmici i zahvaliti navijačima na sjajnoj podršci i pobijediti Australiju. Mislim da je to bio ključni trenutak utakmice, nakon toga sreća nam je okrenula leđa. Ako nam se malo osmiješi sportska sreća, pa da konačno zabijemo gol, tada bi nam se trebalo otvoriti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!