Nogomet

Bez pobjednika na Stamford Bridgeu

Branimir Korać • nedjelja, 10.12.2006.

U derbiju 17. kola engleskog Premiershipa Chelsea je na Stamford Bridgeu ugostio Arsenal, a pobjednika nije bilo. Rezultat 1:1 veseli najviše navijače Manchester Uniteda koji je u ovom trenutku na velikih osam bodova prednosti ispred Chelseaja...

Chelsea u najjačem sastavu, Arsenal ponovno bez Thierryja Henryja, dovoljni su razlozi da Chelsea uđe u susret kao favorit. Počelo je ofenzivom Chelseaja koji u prvih 20 minuta niže nekoliko prilika, a u 18. minuti blizu pogotku bio je Frank Lampard čiji udarac staje na vratnici.

Do kraja prvog dijela Chelsea je nanizao još nekoliko opasnih situacija pred Lehmannovim golom, ali promjena nije bilo. U drugom dijelu budi se i Arsenal, no zrelije prilike i dalje imaju domaćini. Slabu utakmicu igrao je Senderos koji je često "plivao", no Drogba i društvo nisu to iskoristili.

U 79. minuti šok za Chelsea. Hleb pronalazi Flaminija koji odapinje svom snagom prema golu i lopta pogađa mrežu za vodstvo gostiju 1:0. Pet minuta kasnije Chelsea ipak poravnava. Lampard proigrava Essiena koji prekrasnim golom donosi bod domaćinu. U sudačkoj nadoknadi Essien i Lampard promašuju nemoguće i Arsenal se spašava.

Premiership, 17. kolo:
Chelsea - Arsenal 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!