Rukomet

Zrnić među odabranima

Vedran Stilin • nedjelja, 21.01.2007.

Kako je Sportnet.hr oduvijek bio drukčiji od drugih, tako smo vama čitateljima odlučili ovo Svjetsko rukometno prvenstvu u potpunosti približiti. To je razlog zbog čega ćemo vam iz kola u kolo donositi naše mišljenje tko je zaslužio naći se u najboljoj momčadi pa krenimo s prvim kolom…

Slika 1 od 1.

Nenad Puljezević (Mađarska) - Vratar koji je nekada branio boje Jugoslavije te samo prije dva mjeseca prihvatio poziv Mađarske odradio je fantastičan posao u prvom kolu Svjetskog prvenstva. Razlog više da ga stavimo u izabranu sedmorku bila je pobjeda njegove nove domovine protiv favorizirane Danske. Puljezević je bez ikakve dvojbe bio junak tog dvoboja jer osim sjajnih obrana tijekom cijelog susreta, zaključao je vrata i u posljednjim trenucima kada niti nepogrešivi Christiansen nije mogao pronaći put ka mreži.

David Davis Camara (Španjolska) - Na poziciji lijevog krila nalazi se 30-godišnji igrač Ciudada Reala, Camara. On se u zanimljivom ogledu Španjolske i Egipta našao u ključnoj ulozi postigavši sedam pogodaka iz osam pokušaja. Uz sve to imao je jednu asistenciju te jednu ukradenu loptu što mu u konačnici donosi uvrštenje u Sportnetovu momčad kola.

Wissem Hmem (Tunis) - Kakvo bi to kolo bilo bez jednog od najboljih svjetskih pucača Tunižanina Hmema. Iako njegova reprezentacija nije imala pretežak posao u prvom nastupu protiv Kuvajta, Hmem je opet pokazao da se radi o svjetskoj klasi te je za samo 37 minuta provedenih na parketu postigao deset pogodaka iz 13 pokušaja. Uz raspoložen napadački učinak uspio je i dva puta asistirati svojim suigračima.

Gudjon Valur Sigurdsson (Island) - Igrač koji je na SP-u zabio najviše u svom prvom nastupu je Islanđanin Sigurdsson. Istina, nisu imali težak posao protiv nedorasle Australije, ali kada pogodite 15 puta iz 16 pokušaja onda se svakako morate naći među najboljih sedam. Osim nevjerojatnog napadačkog učinka spomenuti islandski reprezentativac je i tri puta oduzimao loptu svojim protivnicima te tri puta uspješno asistirao za pogodak.

Zoran Lubej (Slovenija) - Pozicija kružnog napadača pripala je Slovencu Lubeju koji je bez sumnje bio najbolji pojedinac dvoboja protiv Grenlanda. Svestrani pivot uspješno je izvodio i sedmerce te je tako sa šest metara imao pet pogodaka iz pet pokušaja, dok je sa sedam metara imao tri od tri. Nikako se ne smiju zaboraviti njegove dvije asistencije i to u samo 35 minuta provedenih na parketu.

Chi-Hyo Cho (Koreja) - Osim punog plijena Mađara, najveće iznenađenje prvog kola priredila je Koreja koja je otkinula bod favoriziranoj Rusiji. U toj predstavi najbolji pojedinac bio je Cho koji se u konačnici istaknuo više od svog proslavljenog suigrača Yoona. On je za 44 minute provedene na parketu uz jednu asistenciju postigao osam pogodaka iz 11 pokušaja.

Vedran Zrnić (Hrvatska) - Iako je odigrao samo drugih 30 minuta, Zrnić je još jednom pokazao da se radi o klasnom igraču zabivši četiri pogotka. Istina, jedan Kehrmann je na njegovoj poziciji zabio šest pogodaka, ali je njemu za to trebalo 60 minuta i 11 pokušaja, čime smo se ipak odlučili za Zrnića. Vedran je svojim nastupima i u pripremnim susretima dokazao da je u odličnoj formi što je najbolje demonstrirao jučer kada je ušao u igru i bez pogreške zabijao s desnog krila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!