Košarka

Važna pobjeda Repeše nad euroligašem

Ivana Spahija • nedjelja, 25.03.2007.

Odigrani su susreti 24. kola talijanske košarkaške lige. U derbiju kola Lottomatica Roma je svladala trećeplasiranu momčad Eldo Napoli, a uspješan dan su imali i Montepaschi, Armani Jeans i Benetton...

Momčad Armani Jeansa iz Milana je iz teškog gostovanja kod Climamija u Bologni u posljednjim trenucima utakmice uzela pobjedu rezultatom 77:79. Susret su bolje otvorili domaćini koji su na kraju prve četvrtine imali +5 (23:18), a do poluvremena je pojačala momčad iz Milana koja je na odmor otišla sa +4 (38:42). Nastavak susreta donio je vrlo izjednačenu igru obiju momčadi, pri kraju treće četvrtine košarkaši Climamija su imali tri poena prednosti (62:59), da bi u superuzbudljivoj završnici gosti iz Milana uzeli konačnu pobjedu.

Dante Calabria iz momčadi Armani Jeansa postigao je 23 poena u susretu, kojima je pridodao i tri skoka, a od košarkaša Climamija najuspješniji je bio Stefano Mancinelli koji je ubacio 21 poen uz dva skoka i isto toliko asistencija.

U susretu momčadi iz donjega dijela ljestvice, Air Avellino je u gostima kod Bipop Carirea slavio rezultatom 80:84. Iako su u početku utakmice bolje krenuli domaćini koji su imali +7 (24:17) na kraju prve četvrtine, u drugoj četvrtini košarkaši Air Avellina su uspjeli doći do prednosti od pet poena (40:45). Treća četvrtina donijela je izjednačenje, gosti su uspjeli doći do +2 (56:58), da bi u posljednjoj četvrtini još malo povećali tu prednost i utakmicu završili u svoju korist.

Prvo ime susreta je Ramel Curry iz Air Avellina koji je postigao 30 poena uz sedam skokova i jednu asistenciju, a iz poražene momčadi najviše se istaknuo Ricky Minard koji je ubacio 21 poen uz tri skoka i jednu asistenciju.

Vodeći Montepaschi gostovao je kod posljednjeplasirane momčadi prvenstva, TDShop.it-a iz Livorna. Već u otvaranju susreta Montepaschi je imao +7 (24:31), a do poluvremena je ta prednost narasla na +10 (42:52). Treću četvrtinu obilježila je odlična igra gostiju iz Siene koji su četvrtinu priveli kraju sa +20 (59:79), a posljednja četvrtina im je bila samo formalnost pa su susret priveli kraju rezultatom 83:111.

Romain Sato iz Montepaschija ubacio je 28 poena u susretu, tome pridodavši deset skokova i dvije asistencije. Iz momčadi iz Livorna najučinkovitiji je bio Jason Rowe koji je postigao 21 poen uz tri skoka i tri asistencije.

Košarkaši Angelica Bielle kod kuće su porazili momčad Snaidero Cucina iz Udina, bilo je 93:73 za domaću momčad. U prvoj četvrtini domaćini su otišli na +7 (25:18), a u nastavku su malo pojačali gosti iz Udina koji su do odmora uspjeli doći do zaostatka od tek četiri poena (49:45). Treća četvrtina donijela je pritisak košarkaša Angelica koji su došli do +14 (73:59), da bi u fantastičnoj završnici ubacili 20 poena i uzeli konačnu pobjedu.

Prvo ime susreta je Reece Gaines iz pobjedničke momčadi koji je ubacio 26 poena uz četiri skoka i tri asistencije, a iz momčadi Snaidera najbolji je bio Jerome Allen koji je ubacio 25 poena uz sedam skokova i jednu asistenciju.

Košarkaši Benettona kod kuće su dočekali drugoplasiranu momčad prvenstva, VidiVici iz Bologne, koja se kući vratila poražena. U prvoj četvrtini košarkaši iz Trevisa imali su tri poena prednosti (22:19), a do odmora su gosti iz Bologne smanjili na minimalnu razliku od samo pola koša (38:37). U nastavku susreta podigla se razina igre momčadi Benettona, na kraju treće četvrtine košarkaši iz Trevisa su imali +17 (63:46), da bi do kraja utakmice još više pojačali i uzeli pobjedu rezultatom 89:65.

Travis Best iz VidiVicija ubacio je najviše poena u susretu, 21, tome pridodavši i jedan skok, a iz pobjedničke momčadi najviše se istaknuo Terrell Lyday koji je postigao 17 poena uz dva skoka i dvije asistencije.

Momčad Siviglie Wear iz Terama kod kuće je iznenadila košarkaše Whirpoola iz Varesea porazivši ih u vrlo izjednačenoj utakmici. Pri početku susreta ritam igre su diktirali gosti koji su prvu četvrtinu priveli kraju sa +6 (14:20), da bi im u drugoj četvrtini uzvratili domaćini i poravnali na 34:34 na kraju druge četvrtine. Treća četvrtina donijela je preokret, košarkaši Siviglie uspjeli su doći do prednosti od tri poena (53:50), a iako su gosti pokušavali preokrenuti susret u svoju korist u posljednjoj četvrtini, to im nije uspjelo, momčad Siviglie je slavila rezultatom 85:83.

Delonte Holland iz momčadi Whirlpoola ubacio je 27 poena u susretu uz jedan skok i jednu asistenciju, a domaćoj pobjedi najviše je pridonio Duane Woodward sa 20 postignutih poena kojima je pridodao tri skoka i tri asistencije.

Legea Scafati kod kuće je porazila momčad Upee Capo d'Orlanda, bilo je 92:63. U prve dvije četvrtine bolji su bili domaćini koji su na odmor otišli pri vodstvu od +13 (44:13). Ni u nastavku susreta ništa se značajnije nije mijenjalo, košarkaši Legee su treću četvrtinu priveli kraju rezultatom 64:51, a do kraja susreta su uspjeli ubaciti 19 poena više od gostiju i na kraju su zasluženo slavili pobjedu.

Szymon Szewczyk iz momčadi Legee ubacio je 18 poena u susretu tome pridodavši i tri skoka, a od gostiju se najviše istaknuo Torin Frances sa 17 ubačenih poena uz čak devet skokova.

I Tisettanta Cantu je upisala pobjedu kod kuće svladavši košarkaše Premiate Montegranara rezultatom 98:86. Iako je početak susreta bio prilično izjednačen, pri kraju četvrtine domaćini su imali +3 (20:17), a u drugoj četvrtini su solidnom igrom uspjeli doći do +11 (46:35). Nastavak susreta donio je sličnu raspodjelu snaga, domaćini su treću četvrtinu priveli kraju pri +10 (68:58), a posljednja četvrtina je bila tek rutina za domaćine koji su slavili sa 12 poena prednosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!