Košarka

Lottomatica iznenadila vodeće

Ivana Spahija • nedjelja, 18.03.2007.

Bilo je zanimljivo u susretima 23. kola talijanske košarkaške lige. Najviše pozornosti privukao je derbi između Repešine Lottomatice i vodećeg Montepaschija. Iako favoriti, košarkaši iz Siene namučili su se na vrućem terenu u Rimu, da bi se na kraju kući vratili - poraženi...

Momčad Armani Jeansa iz Milana je u gostima kod Angelica Bielle pretrpjela težak poraz, domaćini su slavili rezultatom 79:59. Iako je prva četvrtina otišla na stranu gostiju (15:17), već u drugoj četvrtini košarkaši Angelica su preuzeli igru u svoje ruke i na odmor su otišli pri +4 (38:34). Nastavak susreta je također pripao domaćinima, koji su treću četvrtinu priveli kraju sa +12 (60:48). Posljednja četvrtina potvrdila je dobru igru momčadi Angelica koja je zasluženo slavila pobjedu.

Erik Daniels iz momčadi Angelica je prvo ime susreta sa 20 ubačenih poena čemu je pridodao 13 skokova i jednu asistenciju. Od gostiju, najviše se istaknuo Danilo Gallinari sa 12 postignutih poena.

Košarkaši Whirlpool Varesea na domaćem su terenu porazili momčad sa donjeg dijela ljestvice, Bipop Carire, susret je okončan rezultatom 78:71. U prvoj četvrtini su bolje krenuli domaćini (22:12), da bi gosti do odmora uspjeli doći do predosti od sedam poena (34:41). U trećoj četvrtini ponovno su pojačali košarkaši iz Varesea (57:52), koji su do kraja susreta uspjeli sačuvati tu prednost.

Delonte Holland iz pobjedničke momčadi ubacio je 28 poena u susretu, tome pridodavši dva skoka i jednu asistenciju, dok je iz momčadi Bipopa najbolji bio Luis Alberto Flores koji je postigao 15 poena uz jedan skok i pet asistencija.

VidiVici iz Bologne, drugoplasirana momčad prvenstva, nakon vrlo uzbudljive utakmice došla je do pobjede nad momčadi TDShop.it iz Livorna. Gosti iz Livorna su na kraju prve četvrtine imali +3 (22:25), a sa dva poena prednosti su otišli na odmor (40:42). Treća četvrtina donijela je izjednačenje (65:65), da bi u posljednjoj četvrtini košarkaši iz Bologne podigli razinu igre i slavili pobjedu rezultatom 94:75.

Travis Best iz VidiVicija je prvo ime susreta sa 20 postignutih poena uz pet asistencija, a od košarkaša iz Livorna najbolji je bio Paul Mc Pherson sa 18 ubačenih poena.

Košarkaši Tisettante Cantu su u gostima kod Upee Capo d'Orlanda došli do pobjede, rezultat je bio 63:67. Utakmicu su bolje otvorili domaćini koji su na kraju prve četvrtine imali +6 (15:9), u drugoj četvrtini pojačali su gosti koji su do odmora došli do zaostatka od samo pola koša (36:35). I treća četvrtina je pripala košarkašima Upee koji su imali pola koša prednosti (53:52), da bi u odlučujućoj četvrtini gosti ubacili četiri poena više i uzeli konačnu pobjedu.

Herve Toure iz Upee i Eric Williams iz Tisettante ubacili su svaki po 14 poena u susretu, uz šest, odnosno osam skokova.

Legea Scafati kod kuće je svladala momčad Premiate Montegranara rezultatom 106:89. Domaćini su dominirali od početka susreta te su na kraju prve četvrtine imali +5 (25:20). U drugoj četvrtini košarkaši Legee su još više pojačali te su na odmor otišli sa +14 (52:38). Ni u trećoj četvrtini gosti nisu imali priliku za preokret, momčad Legee je četvrtinu privela kraju rezultatom 79:61, da bi u posljednjoj četvrtini potpuno deklasirali košarkaše Premiate.

Prvo ime susreta je Jobey Thomas iz momčadi Premiate sa 28 ubačenih poena, a iz pobjedničke momčadi najučinkovitiji su bili Rick Apodaca i Dimitri Lauwers sa po 20 postignutih poena.

Košarkaši Snaidera kod kuće su ostvarili pobjedu protiv momčadi Air Avellina, bilo je 105:84. Susret je započeo jednakom raspodjelom snaga te je prva četvrtina privedena kraju rezultatom 27:27. U drugoj četvrtini pojačali su domaćini koji su do poluvremena uspjeli doći do +10 (54:44). Sličnu su prednost zadržali i u nastavku susreta (79:71 na kraju treće četvrtine), da bi na kraju odličnom igrom uspjeli doći i do konačne pobjede.

U utakmici su se istaknula tri igrača, Silvio Gigena i Christian Di Giuliomaria iz Snaidera te Danny Strong iz Air Avellina od kojih je svaki postigao po 19 poena.

Climamio Bologna je u gostima kod Eldo Napolija uzeo pobjedu rezultatom 69:80. U prvoj četvrtini gosti su imali +6 (20:26), a u drugoj su došli do +10 (32:42). Sličnu su prednost košarkaši Climamija zadržali i u trećoj četvrtini (50:59), i na kraju su uzeli i konačnu pobjedu.

Stefano Mancinelli iz pobjedničke momčadi je prvo ime susreta sa 19 postignutih poena, a od domaćina je najbolji bio Richard Mason Rocca sa 18 ubačenih poena.

Repešina Lottomatica Roma je u derbiju kola kod kuće uspjela poraziti vodeću momčad prvenstva, Montepaschi iz Siene. U vrlo izjednačenom susretu pobjednik je odlučen tek nakon produžetka u kojem je momčad iz Rima imala više sreće. U prvoj četvrtini gosti iz Siene su došli do prednosti od samo pola koša (19:20), a do poluvremena snage su bile jednako raspodijeljene pa se na odmor otišlo pri rezultatu 40:40. U nastavku susreta dobro su krenule obje momčadi, a na kraju treće četvrtine košarkaši Montepaschija su imali dva poena prednosti (56:58). Posljednja četvrtina donijela je izjednačenje, bilo je 75:75, a nakon desetominutnog produžetka Lottomatica Roma je uzela konačnu pobjedu rezultatom 84:82.

Joseph Forte iz Montepaschija je ubacio 27 poena u susretu, čemu je pridodao šest skokova i dvije asistencije. Iz momčadi Lottomatice, najviše se istaknuo David Hawkins sa 25 postignutih poena uz pet skokova i tri asistencije.

Lega A Basket, 23. kolo: Angelico Biella - Armani Jeans Milano 79:59, Whirlpool Varese - Bipop Carire 78:71, VidiVici Bologna - TDShop.it Livorno 94:75, Upea Capo d'Orlando - Tisettanta Cantu 63:67, Legea Scafati - Premiata Montegranaro 106:89, Snaidero Cucine Udine - Air Avellino 105:84, Eldo Napoli - Climamio Bologna 69:80, Lottomatica Roma - Montepaschi Siena 84:82.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!