Košarka

Fotsis najbolji u šestom kolu

Branimir Korać • petak, 23.03.2007.

Šesto kolo drugog kruga Eurolige proteklo je u znaku grčkog dvojca Fotsis - Papadopoulos. Upravo oni su najzaslužniji za prolaz Dinama u četvrtfinale, a titulu MVP-a ponio je Fotsis koji je popravio i rekord Eurolige po broju skokova u jednom susretu...

Playmaker

Zoran Paninić napravio je u susretu s Pau Orthezom upravo ono što playmaker treba raditi - razigrao momčad. "Planina" nije potrošio puno lopti, više se koncentrirao na dodavanje, odigrao je utakmicu onako kako je to prošle sezone rado njegov prethodnik u petorci Pablo Prigioni. Podvaljivao je lopte i susret završio s devet asistencija, tome je dodao i devet poena (3/6 za dva, 1/2 za tri), pet skokova, ukradenu loptu i bez ijedne izgubljene lopte. Tau je lagano dobio, a Planinić je vrlo dobro odradio svojih 26 minuta na parketu.

Šuter:

Lottomatica nema dobru sezonu, upisali su poraz i u Tel Avivu od Maccabija, no da Alex Righetti češće odigra kao u Tel Avivu, sigurno bi omjer Repešine momčadi bio daleko bolji. U Tel Avivu Righetti je držao Lottomaticu i susret završio s 25 ubačenih poena (5/6 dvica, 5/9 trica) uz tri skoka. Na parketu je zbog problema s osobnim pogreškama proveo 27 minuta, ali za to vrijeme nije imao prave podrške suigrača.

Krilo:

Efes Pilsen od Eurolige se oprostio pobjedom u Sopotu protiv Prokoma, a prvo ime susreta bio je Antonio Granger. Odličan šuter koji igra i na poziciji krila punio je s lakoćom koš domaće momčadi ubacivši ukupno 27 poena (3/3 za dva, 5/7 za tri, 2/3 slobodna bacanja) uz pet skokova. Granger je ove sezone imao dosta problema s ozljedama, ali u posljednje vrijeme igra sve bolje i predstavljat će u završnici sezone veliko "pojačanje" Efesa.

Krilni centar: Veliku utakmicu odigrao je Antonis Fotsis protiv Benettona. Kako je rekao kolega iz redakcije, s ovakvim učinkom bi ga i u NBA ligi dizali u nebo, a kako neće u Euopi. Fotsis konstantno ove sezone igra na vrlo visokom nivou i potvrđuje davno poznate sjajne predispozicije, a čuvare iz redova Benettona jednostavno je frustrirao. Susret je završio s 22 poena (6/8 za dva, 2/6 za tri, 4/6 slobodna bacanja) i nevjerojatnih 24 skoka čime je postavio rekord Eurolige.

Centar:

Drugi dio grčkog dvojca u redovima moskovskog Dinama, Lazaros Papadopoulos, pridružio se briljantnom predstavom Antonisu Fotsisu. S 24 poena (7/15 za dva, 10/14 slobodna bacanja), 11 skokova i 11 izborenih prekršaja učinak je sjajnog Papadopoulosa koji je u posljednjim trenucima produžetka ukrao ključnu loptu, ubacio slobodna bacanja i odveo Dinamo u četvrtfinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!