Tenis

Mauresmo propušta U. S. Open

Maja Giljanović • četvrtak, 16.08.2007.

Spekulacije francuske javnosti potvrdila je danas na svojoj službenoj internet stranici i sama Amelie Mauresmo objavom da se ne osjeća oporavljenom u toj mjeri da se "ozbiljno upusti u borbu za naslov"...

Francuskinja još uvijek hvata formu nakon operacije slijepog crijeva još u ožujku (mori je također i neugodna ozljeda prepona) je objasnila: "Ne preostaje mi drugo nego poslušati preporuku liječnika i dopustiti organizmu da se oporavi u punoj mjeri. Jedino ću se u tom slučaju vratiti vrhunskim igrama i izboriti završnicu sezone u Madridu". 28-godišnjakinja je, inače, trenutno na niskoj 13. poziciji.

Slabi plasman sedme igračica WTA liste ne čudi; osvojila je samo jedan naslov (Antwerpen) uz doduše još tri finala, ali na Grand Slamovima nije uspjela proći dalje od osmine finala. U osmini se, pak, finala također oprostila od obrane prošle godine osvojene krune pobjednice Wimbledona.

Nekadašnji broj jedan nije igrao od sredine srpnja i polufinalnog poraza Francuske od Fed Cup reprezentativki Italije (neočekivani poraz Mauresmo od Schiavone), a prije tri je dana otkazala i nastupe na Rogerscupu u Torontu ovoga te New Haven idućeg tjedna.

Povratak prve igračice koja je otkazala nastup na posljednjem Grand Slamu koji starta 27. ovog mjeseca u New Yorku očekuje se, ukoliko sve pođe po planu i programu, na WTA turniru u Pekingu 17. rujna nakon kojeg slijedi povratak u Europu na dvoranski finiš sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!