Košarka

Bugari sretno protiv BiH

Bojan Poturica • subota, 18.08.2007.

U dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo, Bugari su pobijedili su Bosnu i Hercegovinu s minimalnom razlikom, dok je tijesnu pobjedu upisala i Belgija protiv Ukrajine...

Odlična utakmica odigrana je u Bugarskoj gdje je domaća reprezentacija pobijedila Bosnu i Hercegovinu 70:69. Gosti su imali priliku stići i do pobjede, ali je naturalizirani Amerikanac Castle u posljednjih sedam sekundi promašio tri od četiri slobodna bacanja, od čega posljednja dva namjerno kako ne bi došlo do produžetaka. BiH i Bugarska imaju identičan omjer, 2-1, s tim da je BiH dobila Bugarsku s pet koševa prednost u prvom susretu dvije reprezentacije. S ovim porazom BiH može biti zadovoljna jer joj sad preostaje samo da pobijedi Mađarsku te će se plasirati u sljedeću rundu kvalifikacija.

U skupini C, Izrael je imao dosta lak posao protiv Danske koju je svladao s 29 koševa prednost. Izrael i dalje ne zna za poraz (4-0), a Danci za pobjedu (0-4). U drugom susretu skupine Belgija je pobijedila Ukrajinu 72:69 te je tako zadržala priključak s Izraelom.

Dodatne kvalifikacije za EP, skupina A, rezultati:
Bugarska - Bosna i Hercegovina 70:69

Skupina A, poredak:
1. Bosna i Hercegovina 2-1
2. Bugarska 2-1
3. Mađarska 0-3

Skupina C, rezultati:
Belgija - Ukrajina 72:69
Izrael - Danska 105:76

Skupina C, poredak:
1. Izrael 4-0
2. Belgija 3-1
3. Ukrajina 1-3
4. Danska 0-4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!