Tenis

Hantuchova spasila meč-loptu

Branko Barić • nedjelja, 28.10.2007.

U finalu 600 tisuća dolara vrijednog WTA turnira u Linzu sastat će se druga nositeljica Daniela Hantuchova i šestopostavljena Patty Schnyder. Oba polufinalna susreta bila su zanimljiva, a Slovakinja je čak spašavala i meč loptu...

Ljevoruka Švicarka svojom poznatom raznovrsnom igrom izbacila je iz ritma Marion Bartoli koja više voli izmjenjivati jake spin udarce. Francuskinja je u prvom setu konstantno bila u rezultatskom deficitu, ali se u nekoliko navrata vraćala, te na koncu izborila 13. igru. Tamo je ipak koncetriranija bila šesta nositeljica koja sa 7:5 dolazi do velike prednosti. To je očito jako uzdrmalo Bartoli, a dok se ona ponovno oporavila već je na semaforu stajalo 4:0 za Švicarku i tu je meč praktički okončan. Doduše, nakon 5:1 treća nositeljica je s dva sjajna gema došla do 5:3, ali dalje nije išlo.

Nakon susreta pobjednica je kao ključ vidjela tie-break prvog seta: ''Taj prvi set me potpuno istrošio. U tie-breaku je bilo nekoliko sjajnih izmjena, a ja sam uspijevala sve izdržavati. Na koncu je mi je ona pomogla s nekoliko pogrešaka.'' Iznenadila ju je igra Bartoli nakon 5:1 u drugom setu: ''Ne znam kako je uspjela tako podići igru, udarala je dvostruko jače i zabijala winnere. Svaka joj čast što je smogla snage za to u takvim trenucima.''

Ni Hantuchova ni Vaidisova nisu igrale svoj najbolji tenis u prva dva seta svog polufinalnog susreta, pa je nekako odlazak u treći set bio i najpravedniji. Čehinja je u prvom prilično lagano došla do 6:2, no u drugom je druga nositeljica zaigrala znatno agresivnije i uzvratila istom mjerom. Vaidisova je u trećem setu prva breaknula za 2:0, no Slovakinja uzvraća u sedmom gemu. Kod rezultata 6:5 Hantuchova se na svom servisu suočava s meč loptom protivnice, no stvar spašava servis-winnerom. U tie-breaku nije bilo previše neizvjesnosti, pa deseta igračica svijeta sa 7:3 odlazi u finale.

''To je sjajna pobjeda. Uopće ne znam kako se rezultat kretao u trećem setu, toliko sam se koncetrirala na svaki poen. Prvi set je dominirala ona, u drugom ja, valjda zato jer smo obje previše forsirale. Treći je bio izjednačen, obje smo se borile do kraja'', prepričavala je nakon susreta presretna Slovakinja.

Schnyder će ovo biti drugo finale u sezoni (San Diego) i prilika da se domogne 11. naslova u karijeri. Hantuchova je već odigrala dva finala ove godine (Indian Wells i Bali) s omjerom 1-1, a dosad je u karijeri pobjednički pehar na WTA turnirima podizala ukupno dva puta, oba u Indian Wellsu.

WTA Linz, rezultati: Schnyder (Švicarska, 6) – Bartoli (Francuska, 3) 7:6(5), 6:3, Hantuchova (Slovačka, 2) – Vaidisova (Češka, 5) 2:6, 6:2, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!