Rukomet

Skupina B: Makedonke u drugom krugu

Petar Plevnik • ponedjeljak, 03.12.2007.

Uz već uobičajenu blamažu Australije, koja se protiv Rusije zaustavila na -33, drugo kolo skupine B donijelo je i izravan dvoboj za drugo mjesto u skupini, koje će zahvaljujući pobjedi nad Brazilom gotovo sigurno pripasti Makedonkama...

Nakon što su na otvaranju prvenstva od Brazilki poražene sa 27 pogodaka razlike, Australke su prema očekivanjima još gore prošle u dvoboju protiv Ruskinja, koje su susret završile sa 33 pogotka prednosti. Trenutak koji će Australke pamtiti cijelog života dogodio se u prvoj minuti, kada ih je Boulton dovela u vodstvo, nakon čega je uslijedilo 60 minuta ruskog treninga. Teško je išta suvislo reći o susretu osim da su najbolje kod Ruskinja bile Dmitrieva sa devet te Vyakhireva sa sedam pogodaka, dok kod Australki dva pogotka Hudson-Gofers.


Puno više uzbuđenja donio je izravan dvoboj za drugo mjesto u skupini između Makedonije i Brazila, koji je zasluženo pripao borbenim Makedonkama. Prvi dio susreta pripao je Brazilkama, koje su na krilima Amorim i Cavalero tijekom cijelog prvog poluvremena bile u vodstvu, da bi prije odlaska na odmor Makedonke uspjele stići na pogodak zaostatka (10:11).

Do prvog izjednačenja Makedonke stižu u trećoj minuti nastavka (12:12), da bi predvođene raspoloženom Lambevskom serijom 3:0 u 45. minuti po prvi put otišle na tri pogotka prednosti (17:14). Brazilke se do kraja susreta nisu uspjele ozbiljnije približiti Makedonkama, koje su na kraju bez poteškoća došle do konačnih 26:22. Najbolja u redovima Makedonije igračica Podravke Natalija Todorovska sa sedam te Radulović i Lambevska sa po šest pogodaka, dok Brazila šest pogodaka Cavaleiro.

Svjetsko prvenstvo, skupina B, drugo kolo:
Australija - Rusija 7:40 (4:22), Makedonija - Brazil 26:22 (10:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!