Rukomet

Skupina E: Mađarska i Španjolska idu dalje

Ivan Ambroš • ponedjeljak, 03.12.2007.

U drugom kolu grupe E nije bilo iznenađenja. Mađarice su šarenom igrom pobijedile Kongo, dok je Španjolska pobjedom protiv puno ozbiljnije ekipe Japana osigurala prolazak u drugi krug...

U visokoj pobjedi Mađarske nad Kongom od 33:20 (18:9) Timea Toth i Anita Görbicz su zabile po osam golova. Iako je Andras Nemeth pokušao odmarati svoju prvu ekipu, iznerviran viđenim bio je prisiljen vratiti svoju prvo postavu da dovrši posao. Catalin Palinger je skupila 12 obrana s visokih 48% obranjenih šuteva. Dva puta je branila sedmerce i oba puta bila uspješna. Za Kongo Itoua je zabila pet golova.

Iako je Japan dobio prvo poluvrijeme 17:15 i vodio veći dio drugog, Španjolke su pri kraju utakmice uzele stvari u svoje ruke i slavile 29:36. Španjolsku je reprezentaciju u drugi krug povukla Macarena Aguilar s 12 golova, isto koliko je zabila i Japanka Aiko Hayafune. Nije čudo da je upravo Hayafune bila najbolji strijelac svoje ekipe jer izvrsno poznaje Španjolke, s obzirom da igra u španjolskoj ligi, i to u klubu Almeria zajedno s našom Marijom Popović.

Nakon dva odigrana kola Mađarska i Španjolska prolaskom u drugi krug postaju eventualni kandidati za protivnika Hrvatskoj u četvrtfinalu. Još im samo preostaje da u međusobnom susretu u zadnjem kolu odluče tko će ući u grupu II s dva boda. Japan će u posljednjem kolu morati potvrditi treće mjesto protiv slabašnog Konga.

Svjetsko prvenstvo, grupa E, drugo kolo:
Kongo - Mađarska 20:33 (9:18), Japan – Španjolska 29:36 (17:15).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!