Rukomet

Spas u zadnji čas

Goran Markuš • nedjelja, 16.12.2007.

Francuskinje su u zadnjim minutama susreta stigle do pobjede nad ponovno odličnim Mađarkama te tako osigurale borbu za peto mjesto na svjetskom prvenstvu. Protivnice će im biti ubojite Korejke koje su bez većih problema savladale iznenađenje ovog prvenstva, ekipu Angole...

Već na samom početku utakmice Korejke su kontrolu preuzele u svoje ruke i nakon 15 minuta zasluženo otišle na devet razlike. Iako su Angolke pokazale želju i snagu za povratak, reprezentativke Koreje nisu popuštale već su do kraja poluvremena povećale razliku na visokih +11.

Marcelini i Luisi Kiali u drugom se poluvremenu pridružila i Nair Almeida, no čak niti to nije bilo dovoljno da se značajnije približe Korejkama, a najveći uspjeh im je ujedno i konačnih, još uvijek visokih devet razlike.

Titula najboljeg strijelca na susretu sa visokih 11 pogodaka pripala je odličnoj Sunhee Woo, no najugodnije iznenađenje utakmice bila je veličanstvena Ona Kim koja je u samo 20 minuta igre zabilježila čak devet golova. Najveću krivnju za tako visoki poraz Angolki svaljen je na vratarke koje su uspjele zaustaviti bijednih sedam lopti od 48 ukupnih šutova.

Susret Francuske i Mađarske bio je u najmanju ruku napet i izjednačen. Do posljednjih minuta domaće reprezentativke nikako nisu uspijevale značajnije pobjeći odličnim Mađarkama, no umor je učinio svoje i širina klupe je presudila.

Anita Gorbicz i odlična Timea Toth, koja je sa 10 pogodaka osvojila titulu najboljeg strijelca na utakmici, držale su Mađarke u egalu kroz cijeli susret. Tek nakon 50. minute igre Francuskinje su na čelu s Myriam Borg preuzele sve konce u svoje ruke i utakmicu završile sa solidnih +5.

Svjetsko prvenstvo za žene, borba za plasman, 5-8 mjesto: Južna Koreja - Angola 41:33 (23:12), Francuska - Mađarska 32:27 (16:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!