Ostali sportovi

NFL: Pobjede Giantsa i Chargersa

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 07.01.2008.

NY Giantsi su u gostima pobijedili Buccaneerse zahvaljujući dobroj igri svoje obrane i QB-a Manninga, dok su Chargersi uspjeli savladati Titanse kod kuće...

U pobjedi NY Giantsa protiv Tampa Bay Buccaneersa, QB Giantsa Eli Manning je bacao 20/27 za 185 yardi i dva TD-a, čime je došao do svoje prve pobjede u doigravanjima. Nakon slabog starta u kojem su Giantsi nakon prve četvrtine bili dva yarda u minusu, a Jeff Garcia i Bucsi su polaganjem Earnesta Grahama (18 probijanja za 63 yarda) poveli 7:0, New York je zabio 24 uzastopna poena i preuzeo vodstvo koje nije više ispuštao u utakmici koja je završila rezultatom 24:14.

Odličnu je utakmicu odigrao probijač Brandon Jacobs koji je imao dva polaganja (na dodavanje Manninga od pet yardi i probijanjem od osam yardi). Hvatač Amani Toomer je uhvatio sedam dodavanja za 74 yarde i TD, dok je u obrani Giantsa briljirao Michael Strahan sa devet tackleova, izbijenu loptu i sack.

Tampa Bay nije imala odgovora za igru Giantsa. Garcia je prebacio 207 yardi, uz TD i dvije presječene lopte (Corey Webster, R.W. McQuarters). Giantsi odlaze u Dallas idući tjedan gdje ih dočekuju odlični Cowboysi i jako zanimljiva i neizvjesna utakmica.

U drugom dvoboju, Titansi su u prvom poluvremenu u potpunosti zaustavili Chargerse. Bilo je to čvrstih 30 minuta snažne fizičke borbe i bez puno prilika za napadačke formacije što je dovelo do toga da su field goalovi Roba Bironasa od 30 i 44 yarda vrijedili suhoga zlata i vodstva od 6:0. Domaćini nisu dobili gotovo nikakvu priliku da dođu do poena. Promašili su jedan FG pokušaj, presječeno je jedno duboko dodavanje Patricka Riversa (Cortland Finnegan) Finnegan je Riversu uspio i izbiti jednu loptu, ali su je Chargersi uspjeli sačuvati, a probijač LaDainian Tomlinson je u potpunosti zaustavljen probivši se za svega šest yardi u sedam pokušaja. I Titansi su imali jednu izgubljenu loptu koja ih je vjerojatno stajala još jednog FG-a (probijaču Brownu je izbijena lopta).

Situacija se zaokreće u drugom poluvremenu. Dodavanje počinje funkcionirati za Chargerse. Riversi i njegovi hvatači Vincent Jackson (5uhvaćenih lopti za 114 yardi) i Chris Chambers (6 uhvaćenih lopti za 121 yard) su na istoj frekvenciji, što prvo dovodi do FG-a Natea Kaedinga od 20 yardi, a nešto kasnije i TD-a Jacksona nakon 25 yarda dugačkog dodavanja Riversa. Rivers (19/30, 292 yarda, TD, presječena lopta) je sinoć imao mnogo prilika za duboka dodavanja koja je iskorištavao, s obzirom da je obrana Titansa imala problema u pokrivanju napadača iz San Diega. Titansi su na početku četvrte četvrtine promašili kratki FG, a Chargersi su se opet probili duboko u područje gostiju i Tomlinson (21 probijanje za 42 yarda) je uspio ugurati loptu u endzonu za vodstvo od 17:6.

Kod Titansa je Vince Young bacao 16/29 za 138 yarda i presječenu loptu, dok je LenDale White pretrčao 69 yardi u 19 pokušaja, ali ništa od toga nije bilo dovoljno za pobjedu nad Chagersima. San Diego idući tjedan odlazi u Indianapolis u goste Coltsima, a treba još napomenuti kako se u drugoj četvrtini ozlijedio njihov ponajbolji igrač TE Antonio Gates koji se nije vratio do kraja utakmice i još se ne zna koliko je ozljeda ozbiljna.

National Football League, wild card weekend, rezultati: Tampa Bay – NY Giants 14:24, San Diego – Tennessee 17:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!