Rukomet

Savehof ostao bez ičega

Vedran Attias • ponedjeljak, 14.01.2008.

Ekipa Savehofa ušla je u zadnje kolo Lige prvakinja s mogućnošću prolaska u sljedeći krug, no, nakon poraza u Njemačkoj, Šveđanke su posljednje i neću nastaviti svoje natjecanje u Europi…

Igračice Krim Mercatora došle su do pobjede protiv sigurno prve ekipe skupine Zvezde Zvenigorod i tako izborile treće mjesto u skupini A i nastavak natjecanja u Kupu Kupova. Iako su Ruskinje vodile na poluvremenu u Ljubljani, 16:17, do kraja su Slovenke došle do vrijedne pobjede.

Utakmica i nije bilo toliko efikasna ako se kaže kako smo vidjeli čak 22 udarca sa sedam metara. Kod domaće ekipe najefikasnije bile su Golubić s osam i Lekić sa sedam golova, dok je kod Ruskinja uspješno sedmerce izvodila Polenova i na kraju došla do 13 golova.

U drugoj utakmici skupine B igrale su ekipe Nurnberga i Savehofa. Šveđanke su sjajno otvorile susret i vodili cijeli prvi dio s nekoliko golova razlike, a na odmor su odnijele tri gola prednosti. U nastavku su pak doživjele potop svojih europskih ambicija.

Sjajnom igrom Rosler i Simakove domaća je ekipa došla do pobjede 32:26 i tako izborila drugo mjesto u skupini i nastavit će natjecanje u Ligi prvakinja. Kod gošća, u njihovoj zadnjoj europskoj utakmici ove sezone, najbolje su bile Gullden s devet i Ahlm s osam golova.

U skupini C ekipa Hypa došla je do nove uvjerljive pobjede. Austrijanke su na poluvremenu vodile čak 20:7, ali su se očekivano malo opustile u nastavku pa je konačni rezultat "samo" deset razlike.

Do šeste pobjede u Ligi prvakinja Austrijanke su došle na krilima raspoložene Toth koja je zabila devet golova. U zadnjoj utakmici makedonske ekipe u ovom natjecanju najviše golova, osam, zabila je njihova ponajbolja igračica Radulović.

Kao i Krimu, Larviku su trebali bodovi kako bi osigurali natjecanje u Kupu Kupova i uspjeli su doći do pobjede protiv Lade. U vrlo izjednačenoj utakmici ekipa iz Norveške došla je do pobjede 29:28. Linn je kod domaćih bila uvjerljivo najefikasnija s čak 11 golova, dok su Mochalina i Postnova zabile po sedam golova kod gošći.

U skupini D favoriti su lagano došli do pobjeda – Viborg kod kuće, a Oltchim Valcea u gostima. Dankinje su već u prvom dijelu riješile pitanje pobjednika i devet razlike s odmora su sačuvale i do kraja. Budućnost je odlično igrala prvi dio protiv Rumunjki i vodila na odmoru dva razlike, no puno bolja ekipa iz Rumunjske dobiva nastavak 22:9 i dolazi do šeste pobjede u skupini.

Liga prvakinja, skupina B: Krim Mercator – Zvezda Zvenigorod 35:33, Nurnberg – Savehof 32:26

Liga prvakinja, skupina C: Hypo – Kometal 34:24, Larvik – Lada Togliatti 29:28

Liga prvakinja, skupina D: Viborg – Budapest 39:30, Budućnost – Oltchim Valcea 21:32

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Nürnberg32:26Sävehof
Krim Mercator35:33Zvezda Zvenigorod
1Zvezda Zvenigorod 6201:178+239
2Nürnberg 6179:178+17
3Krim Mercator 6175:180-55
4Sävehof 6172:191-193

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!