Tenis

"Najgori mogući ždrijeb"

Ivor Krapac • utorak, 05.02.2008.

Ždrijeb parova kvalifikacijskih susreta za Svjetsku skupinu II Fed Cupa bio je sve samo ne sretan hrvatskoj reprezentaciji. Nakon izvlačenja jake srpske ekipe u borbi za povratak među 16 najboljih, izborniku Goranu Prpiću nije preostalo ništa drugo osim rečenice iz naslova...

"Ovo je najgori mogući ždrijeb, u pitanju je najbolja reprezentacija svijeta", kazao je hrvatski izbornik o ekipi koja se u najjačem sastavu može osloniti na Anu Ivanović i Jelenu Janković, drugu, odnosno četvrtu na svijetu. "Što se tiče podloge, razgovarat ću s djevojkama, no bitne razlike ionako nema", dodao je Prpić.

Vodeća hrvatska tenisačica Jelena Kostanić-Tošić također je u prvi plan gurnula kvalitetu suparnica: "Dobro je što igramo kod kuće, ali realno – bit će vrlo teško. Pogotovo ako će igrati i Ana Ivanović i Jelena Janković, iako je već samo jedna od njih problem."

"Mislim da je sasvim svejedno što odaberemo kao podlogu. Ivanović je prošle godine bila finalistica Roland Garrosa na zemlji, a prije desetak dana finalistica Australian Opena na betonu, dok je Janković bila polufinalistica u Roland Garrosu i Melbourneu", zaključila je Jelena.

Uz Ivanović i Janković, koje su vodile reprezentaciju na prošlotjednom turniru Prve skupine Euroafričke zone Fed Cupa u Budimpešti, u reprezentaciji su bile i Ana Jovanović i Teodora Mirčić, 248., odnosno 266. na svijetu. No, jasno, čim su tu dvije tenisačice među prvih pet na svijetu, sve ostale su u drugom planu, a ukoliko se ovakav sastav pojavi i krajem travnja u Hrvatskoj - nije pretjerano reći da nas čeka nemoguća misija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!