Rukomet

Specijalisti za senzacije

Ivan Ambroš • petak, 08.02.2008.

Nakon šest uzastopnih pobjeda u Ligi prvakinja, Oltchim Valcea je na gostovanju kod Nűrnberga izgubila svoj prvi bod. Njemice su golom u posljednjim sekundama utakmice ponovo napravile senzaciju i izborile neriješeni rezultat 28:28 (15:15).

Oltchim Valcea nije ništa naučila iz tuđih grešaka, pa će valjda naučiti iz vlastitih. Ekipa Gheorghea Tadicija je potpuno podcijenila njemačke prvakinje i preopušteno ušla u ovaj susret.

Na samom početku ekipa Herberta Műllera je povela s dva gola razlike (0:2) i svojom brzom igrom zbunjivala statičnu rumunjsku obranu. Krajem prvog poluvremena Rumunjke uspjevaju uspostaviti ravnotežu i na odmor se odlazi s rezultatom 15:15. U drugom dijelu gošće odlaze na četiri gola razlike (20:16) i tada se činilo da je pobjednik riješen. Međutim, u posljednjim minutama susreta, događa se već viđeni scenarij: Njemice u završnici izvlače posljednje atome snage, šutiraju iz svih pozicija i sve im ulazi da bi točku na i stavile golom za izjednačenje u posljednjim sekundama utakmice za konačan rezultat 28:28.

Njemačku listu strijelaca predvodila je Simakova sa sedam golova, isto koliko su na drugoj strani postigle Bese i Stanca.

Da je kojim slučajem Tadici mogao računati na sve svoje igračice, i ovo podcjenjivanje protivnika ne bi bilo zapreka rumunjskoj pobjedi. No, duga je lista njegovih ozljeđenih igračica. Da stvari budu još gore, pri kraju utakmice Stanca je dobila nezgodan udarac koljenom u trbuh i morala je izaći iz igre. Baš zbog svega toga svaki je bod Rumunjkama i više nego važan. Neodlučeni rezultat na gostovanju kod najslabije ekipe skupine, za Oltchim znači korak nazad na putu ka polufinalu.

Liga prvakinja, četvrtfinale, skupina 1, 1. kolo:
Nűrnberg – Oltchim Valcea 28:28 (15:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!