Tenis

Kvartet otišao dalje, u Moskvi oživjelo

Ivor Krapac • subota, 09.02.2008.

Doznali smo prva četiri ovogodišnja četvrtfinalista Svjetske skupine Davis Cupa. Česi, Argentinci, Francuzi i Amerikanci okrunili su dobar posao započet prvog dana prvog kola, dok je sve još otvoreno u Izraelu, Njemačkoj i Rusiji...

Rusija - Srbija 2-1 (Južnji/Tursunov - Đoković/Zimonjić 3:6, 6:7(6), 6:7(5))

Za razliku od prvog dana, Srbi su se u Moskvi u subotu mogli osloniti na najjače snage. Povratak Novaka Đokovića u kombinaciji s u paru tradicionalno jakim Nenadom Zimonjićem bio je, pokazalo se, previsoka prepreka za domaći dvojac Južnji/Tursunov.

Ovog puta su domaći žalili zbog izostanka željenog aduta. Marat Safin, koji je u današnjem meču bio najavljen uz Tursunova, ipak nije mogao zaigrati, uz pojašnjenje da ga je, osim ozljede stopala koju vuče otprije, napala i povišena temperatura. Nešto je izgleda u zraku u glavnom ruskom gradu, na obje strane broje bolesne i nedovoljno spremne.

Nedjelja bi, tako, mogla postati vrlo zanimljiva. U rasporedu stoji da će prvi na redu biti Davidenko i Zimonjić, a potom Južnji i Troicki, no gostujući izbornik Bogdan Obradović na dispoziciji ima i nešto jače adute od najavljenih...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Austrija - SAD 0-3 (Knowle/Melzer - B. Bryan/M. Bryan 1:6, 4:6, 2:6)

Ivan Ljubičić i Mario Ančić i dalje su jedini pobjednici nad Mikeom i Bobom Bryanom u Davis Cupu. Blizanci su novi reprezentativni izazov imali protiv Juliana Knowlea i Jürgena Melzera, igralo se za treći bod i prolaz branitelja naslova u četvrtfinale, a rezultat vidite.

Češka - Belgija 3-0 (Berdych/Štepanek - Vliegen/O. Rochus 6:7(2), 7:6(6), 7:5, 5:7, 6:4)

U Ostravi su gledatelji danas bili zadržani na svojim mjestima četiri sata i 21 minutu, a kući su otišli sretni. Tomaš Berdych i Radek Štepanek uskočili su umjesto najavljenih Dlouhyja i Viznera i u meču punom izazova preživjeli teških pet setova protiv belgijskog dvojca Kristof Vliegen/Olivier Rochus. Bio je to sjajan vikend za subotnje pobjednike, nakon jučerašnjih uspjeha u singlu, sve su ponovili i u zajedničkom nastupu u paru.

Argentina - Velika Britanija 3-0 (Acasuso/Nalbandian - J. Murray/Hutchins 6:2, 7:6(11), 6:0)

Britanci su u Buenos Airesu u subotu barem bili dovoljno dobri za jedan kompetitivan set, ali, na njihovu žalost, i taj je otišao na stranu suparnika. Jose Acasuso i David Nalbandian su s 13:11 u tie-breaku drugog i samo dva izgubljena gema u preostala dva seta nadjačali Jamieja Murraya i Rossa Hutchinsa, osiguravši argentinskoj reprezentaciji nedostižnih 3-0.

Izrael - Švedska 2-1 (Erlich/A. Ram - Aspelin/Lindstedt 6:3, 7:6(3), 7:5)

Nakon što je prvi dan okončan s 1-1, izraelski izbornik Eyal Ran u subotu se mogao osloniti na aktualne pobjednike Australian Opena, a Jonathan Erlich i Andy Ram nisu iznevjerili svoj ugled. Novi vladari prvog Grand Slam turnira sezone slavili su bez izgubljenog seta protiv Simona Aspelina i Roberta Lindstedta i time doveli svoju reprezentaciju bod do četvrtfinala. Šveđani će se nadati da iskusni Thomas Johansson i Jonas Björkman u nedjelju mogu do preokreta.

Njemačka - Južna Koreja 2-1 (Kohlschreiber/Petzschner - Jun/An 6:1, 6:3, 6:3)

S izuzetkom Hyung-Taika Leeja, Korejci očito nemaju dovoljno jakog aduta za pariranje Nijemcima na dvoranskoj crvenoj zemlji Braunschweiga. U subotu su na terenu bili Woong-Sun Jun i Jae-Sung An, a domaći dvojac Philippa, Kohlschreiber/Petzschner, svladao ih je bez puno muke.

Rumunjska - Francuska 0-3 (Mergea/Tecau - Clement/Llodra 3:6, 4:6, 7:6(6), 6:3, 2:6)

Florin Mergea i Horia Tecau pružili su dostojan otpor Arnaudu Clementu i Michaelu Llodri, nedavnim finalistima Australian Opena, ali ono najvažnije ipak je otišlo na stranu suparnika. Francuzi su u trećem setu propustili dvije meč-lopte, da bi sve riješili tek sa 6:2 u petom, nakon četiri sata i sedam minuta velike borbe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!