Košarka

Mravi u finišu ostali bez Final Foura

Kristian Hohnjec • utorak, 04.03.2008.

Zagreb Croatia osiguranje neće igrati na Final Fouru Fibinog Eurocupa. Kao i u prvom susretu, Mravima je ponovno malo nedostajalo da dođu do vrijedne pobjede u Rigi. U utakmici na velik broj poena Barons ih je svladao - 96:91....

Premda Eurocup spada među drugorazredna europska natjecanja, plasman na Final Four zasigurno bi se svrstao među veće uspjehe kluba iz Trnskog. Ipak, u odlučujućoj utakmici nisu smogli snage za iznenađenje u Rigi. Iskusniji igrači Baronsa u završnici su imali mirniju ruku osiguravši Latvicijma nastavak borbe za europski trofej.

Obje momčadi bile su iznimno napadački raspoložene na početku susreta. Baronsi su preko Berzinsa stigli do +9 krajem prve četvrtine (28:19), ali Zagreb se ekspresno vratio u egal zahvaljujući Tomiću i Vladoviću. Kao i u prvoj utakmici, Mravi su na poluvrijeme otišli s vodstvom, ovaj put minimalnim - 55:56.

U prvih 20 minuta vrlo dobro je igrao Mario Dundović, koji je u tom intervalu postigao 13 od svojih 16 poena. Neizvjesnost i napetost nastavila se sve do posljednjih minuta. Kada se činilo da je Barons serijom 7:0 pobjegao Zagrebašima na nedostižnih 93:85 dvije minute prije kraja, Mravi su se vratili u igru.

Nikola Garma pogodio je tricu, a Petar Babić poentira nakon promašenog slobodnog bacanja Tomića za 93:91 točno minutu prije posljednjeg zvuka sirene. Imali su Mravi potom i napad za izjednačenje ili vodstvo, ali Vladović je izgubio loptu. Babić je poslao Škelu na liniju slobodnih bacanja, a ovaj je promašivši drugo bacanje dao novu šansu Zagrebu - 94:91 19 sekundi prije kraja. No nova izgubljena lopta Vladovića omogućila je Adomaitisu da zapečati priču i postavi konačnih 96:91.

Petorcu dvozamenkastih Zagrebaša predvodili su Vladović (sedam asista, pet skokova) i Tomić (sedam skokova, tri dodavanja) s po 20 koševa, Dundović je postigao 16, Babić 15 uz pet asistencija, a Filip Bašljan dodao je 14 poena. Kod Baronsa su se istakli Škele (20 koševa) i Adomaitis (19 poena).

Uz Latvijce plasman na Final Four u trećem susretu protiv Urala osigurao je estonski Tartu Rock, dok su sudjelovanje na završnom turniru ranije izborili ciparski AEL i belgijska Dexia.

Fiba Eurocup, četvrtfinale, treći susret: Barons - Zagreb CO 96:91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!