Ostali sportovi

NFL: Brett Favre otišao u mirovinu

Mario Majdić Natrlin • četvrtak, 06.03.2008.

"Znam da još mogu igrati. Ali kao što sam rekao i svojoj ženi, jednostavno sam psihički umoran, jednostavno umoran.", jedna je od izjava Bretta Favrea kojom je nagovijestio svoj odlazak iz profesionalnog američkog nogometa...

Mnogima je ovaj potez legendarnog dodavača Green Bay Packersa stigao kao iznenađenje, iako se već nekoliko sezona dvojilo o njegovom povratku. Nakon ponajbolje sezone u karijeri u kojoj je srušio rekord za najviše TD dodavanja i prebačenih yardi, nakon sezone u kojoj je podcijenjenu momčad odveo do finala NFC konferencije (u kojem su nakon produžetaka izgubili od osvajačaSuper Bowla Giantsa), legendarna je četvorka odlučila da se neće vraćati za slijedeću sezonu.

„Da sam osjećao potrebu da se vratim, a o tome sam razgovarao sa svojom ženom, jedini način da budem uspješan bilo bi osvajanje Super Bowla. Otići do Super Bowla i izgubiti bi skoro bilo gore od svega drugog. Sve drugo osim Super Bowla bi bio neuspjeh“, objašnjavao je Favre.

Brett Favre je sa svojim načinom igre kojom je često odudarao od konvencionalnih ideja, pokupio simpatije diljem SAD-a, a i šire. 38-godišnji veteran, koji je u ovoj ligi proveo 17 sezona i trostruku MVP, odlazi u mirovinu sa 5.337 upotpunjenih dodavanja u 8.758 pokušaja u sklopu kojih je prebacio rekordnih 61.655 yardi i postigao 442 TD-a uz 288 presječenih dodavanja. Uz to, Favre je svoju čvrstinu i izdržljivost iskazao time što je startao u rekordnih 275 uzastopnih utakmica.

Postavio je novi standard za sve buduće dodavače, služio je kao uzor i na terenu i izvan njega, a svojom je lakoćom igranja i kreativnošću, kao i uspjesima, zadužio sve ljubitelje NFL-a.

Iskreno se nadamo da će Favre ostati uz američki nogomet i dodatno ga obogatiti svojim talentom, iskustvom i osobnošću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!