Rukomet

U Osijek po dvije pobjede

Ivana Strahija • petak, 14.03.2008.

Čakovečki rukometaši u Osijeku će ovog vikenda odigrati čak dvije utakmice, pošto su domaćini izašli u susret Perutnini i pristali da se prvenstveni i kup susret odigraju u dva dana.

Petak je od 19 sati rezerviran za Kup, dok će u subotu u terminu od 14 sati Osijek i Pipo zaigrati 21. kolo Dukat lige. Gosti najavljuju dvije pobjede, jer smatraju kako su od Osječana bolji u svim segmentima igre: "Osijek je izrazito domaćinska ekipa, koja ima odličnog vratara. No, potpuno smo spremni za dvije pobjede i sigurno ćemo ih upisati", odlučan je pomoćni trener Perutnine Josip Borković.

I dok se momci spremaju za gostovanje, iz kluba stiže još jedna dobra vijest: čakovečki su rukometaši dobili pravu navijačku skupinu, pod imenom Sjeverni vitezovi. Sastavljena mahom od čakovečkih studenata, koji su veliki zaljubljenici u rukomet, Sjeverni su vitezovi počeli s navijanjem još u susretu Challenge kupa protiv Metaloplastike, a od tad vjerno prate Perutninu prilikom domaćinskih susreta, budeći kazališnu atmosferu čakovečke dvorane GOC-a.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Za sad Sjeverni vitezovi broje 20-tak članova. U suradnji s Upravom kluba kreće i nabava pravih navijačkih rekvizita, a navijači planiraju s Perutninom putovati i na bliža gostovanja. Kako su objasnila dva dopredsjednika Sjevernih vitezova, Hrvoje Novak i Saša Marciuš, na osnivanje navijačke skupine potakli su ih odlični rezultati Perutnine, ali i uspjesi hrvatske reprezentacije te Croatia osiguranja u Ligi prvaka, koji su puno ljudi zainteresirali za rukomet.

"Pozivamo sve mlade, koji vole rukomet, da nam se pridruže, kako bismo dostojno popratili uspjehe čakovečkih rukometaša. Odmah želim napomenuti kako su Sjeverni vitezovi prijatelji kluba i ograđujemo se od incidenata i huliganizma, to od nas nećete vidjeti", jasan je Novak.

Zanimljivo je kako su Sjeverni vitezovi odabrali ime: "Vitezovi smo zbog Zrinskih, koji su jedno od najpoznatijih obilježja Čakovca. Ime je zvučno i mislim da ćemo brzo skupiti još članova", objasnio je Marciuš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!