Tenis

Dan za kvalifikantice

Maja Čeko • četvrtak, 27.03.2008.

Na 3.77 milijuna dolara vrijednom Tier I WTA turniru koji će se sljedećih 12 dana igrati u Miamiju neće biti naših predstavnica. Dok se nositeljice u prvom kolu odmaraju, iznenađenja priređuju tenisačice koje su u ždrijeb stigle kao kvalifikantice ili s pozivnicom…

Iako nema naših tenisačica, jedno od ljepših iznenađenja priredila je rođena Splićanka koja igra za Novi Zeland, Marina Erakovic. Erakovic je za Miami dobila pozivnicu koju je znala iskoristiti te je u prvom kolu porazila 70. igračicu svijeta, Martinu Müller.

Bio je to naporan meč u kojem se prolaz u drugo kolo tražio u trećem setu. Prva dva bila su gusta i neizvjesna, no treći set je u potpunosti pripao Erakovic koja tako ide u drugo kolo gdje je čeka nimalo lagan posao protiv 30. nositeljice Michaelle Krajicek.

Još jedno iznenađenje priredila je kvalifikantica Rossana de los Rios, tridesettrogodišnja Paragvajka, trenutno 113. igračica svijeta. S druge strane mreže našla se Yvonne Meusburger koja se nakon izgubljenog prvog seta vratila u igru osvojivši drugi set, ali je u trećem opet bila bolja De los Rios koja će u drugom kolu igrati protiv 22. nositeljice, Katarine Srebotnik.

Veteranka Jill Craybas poražena je od Marte Domachowske u vrlo neizvjesnom meču u kojem je odlučivala trinaesta igra trećeg seta. Obje igračice su se jako dobro držale, ali dalje ide Domachowska koju čeka nekad prva tenisačica svijeta, a danas sedma, te šesta nositeljica u Miamiju, Venus Williams.

Još jedna igračica iskoristila je svoju pozivnicu, a to je Michelle Larcher de Brito (255.), koja je pobijedila 75. igračicu svijeta, Ruskinju Ekaterinu Makarovu. U drugom kolu igrat će sa 17. nositeljicom Agnieszkom Radwanskom, dok je Tatiana Perebijnis pobjedom protiv Gisele Dulko sebi osigurala dvoboj s Victorijom Azarenkom.

Mlađahna Caroline Wozniacki porazila je tri godine stariju Cvetanu Pironkovu i čeka je 10. igračica svijeta Marion Bartoli. Shahar Peer, 16. nositeljicu, čeka Nathalie Dechy, koja je s dva puta po 6:0 porazila kvalifikanticu Aiko Nakamuru i odigrala najkraći meč.

Kvalifikantica Anastasia Rodionova igrat će protiv Flavije Pennette, a još jedna kvalifikantica, Vania King, uspjela je proći prvo kolo, a čeka je 12. tenisačica svijeta Patty Schnyder.

No, nisu se ipak sve kvalifikantice uspjele plasirati u drugo kolo. Kaia Kanepi je, uz nešto više posla, porazila Petru Kvitovu i tako si otvorila put za drugo kolo gdje je čeka Alona Bondarenko. Nekada 20., a danas 32. igračica svijeta, Marija Kirilenko ide na Talijanku Errani, Razzano na domaću Harkleroad, a Szavay na dobitnicu ruskog dvoboja, Vesninu, koja je porazila sunarodnjakinju Lihovcevu.

Treća nositeljica Svjetlana Kuznjecova nakon odmora u prvom kolu ide na Yung-Jan Chan, a prva nositeljica i prošlogodišnja finalistica, Justine Henin, čeka Angelique Keber.

Četverostruka pobjednica turnira u Miamiju, Serena Williams, inače postavljena za osmu nositeljicu, bila je slobodna u prvom kolu pa je to vrijeme iskoristila za nesvakidašnji meč na vodi protiv Rafaela Nadala. U drugom kolu ipak prelazi na nešto uobičajeniji meč gdje je čeka Edina Gallovits.

WTA Miami, prvo kolo: Kerber (Njemačka) – Amanmuradova (Uzbekistan) 7:5, 6:1; Errani (Italija) – Morigami (Japan) 6:2, 3:6, 6:4; Harkleroad (SAD) – Gagliardi (Švicarska, q) 6:4, 6:3; Vesnina (Rusija) – Likhovtseva (Rusija) 6:4, 6:4; King (SAD, q) – Shaughnessy (SAD) 3:6, 6:4, 6:1; Kanepi (Estonija) – Kvitova (Češka, q) 3:6, 7:5, 7:5; Rodionova (Rusija, q) – Dellacqua (Australija) 6:2, 7:6(1); Gallovits (Rumunjska) – Zakopalova (Češka) 6:4, 6:1; Y-J. Chan (Tajvan) – Raluca Olaru (Rumunjska) 6:1, 2:6, 6:1; Perebijnis (Ukrajina) – Dulko (Argentina) 6:4, 7:6(1); Larcher de Brito (Portugal, wc) – Makarova (Rusija) 3:6, 7:6(3), 6:3; Dechy (Francuska) – Nakamura (Japan, q) 6:0, 6:0; Wozniacki (Danska) – Pironkova (Bugarska) 6:4, 7:5; De los Rios (Paragvaj, q) – Meusburger (Austrija) 6:2, 4:6, 6:4; Erakovic (Novi Zeland, wc) – Müller (Njemačka) 6:4, 6:7(4), 6:2; Domachowska (Poljska) – Craybas (SAD) 6:4, 0:6, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!