Tenis

Ančić: "Važne poene smo odigrali bolje"

Vedran Babić, Frane Cvitanić • subota, 12.04.2008.

Vodstvo od 2:1 protiv Italije izmamilo je osmijehe na lica hrvatskih reprezentativaca, koji su redom hvalili sjajnu podršku dubrovačke publike, kao i svoju igru za koju su kazali kako je bila na vrlo visokoj razini…

"I Mario i Marin su odlično otvorili meč i imali su priliku okončati prvi set mnogo ranije. U drugom setu je kod 5:1 došlo do malog usporavanja koje su Talijani uspjeli iskoristiti za povratak u meč, poglavito zato što počeli bolje reternirati, što je rezultiralo smanjenjem našeg vodstva. Ipak, sveukupno gledajući bili smo bolji, a oscilacije u igri tijekom meča su sasvim normalne u parovima. Ponekad igrate dobro, ponekad loše", započeo je izbornik Goran Prpić, dodavši kako smatra je Starace ipak bolji tenisač u parovima od Bolellija.

Kroz cijelu konferenciju za medije konstantno se nametalo jedno pitanje: tko će igrati sutra za Hrvatsku? Prpić, međutim, nije imao namjeru otkriti svoju odluku: "Ne smijem vam to reći jer će onda Talijani imati vremena pripremati svoju taktiku."

Mario Ančić nije krio zadovoljstvo odigranim mečom: "Osjećali smo da kontroliramo situaciju, a kad smo pali u trećem setu, brzo smo podigli razinu igre i ponovno odigrali fantastičan četvrti set. Teško je držati visoki ritam kroz cijeli meč parova, ali napravili smo dobar posao i najvažnije je da vodimo 2:1." Na pitanje o svojoj fizičkoj spremi, nekadašnji broj sedam na ATP ljestvici je odgovorio: "Prošlo je godinu dana otkad sam igrao meč s mogućih pet setova tako da je ovo bila nova situacija za mene. Ipak, uz Prpića i Marina koncentrirao sam se samo na tenis. Sada slijedi samo odmor i priprema za sutrašnji meč, ako to bude bilo potrebno."

Današnji meč prva je suradnja Ančića i Čilića, koji je izjavio: "Pokazali smo kvalitetu, a usponi i padovi su bili očekivani. Dobro smo reternirali i konstantno vršili pritisak na njihov servis. Razlog spomenutog pada igre u trećem setu je manjak euforije kod mene i Marija." Marinu je ovo inače, i prva živa pobjeda u mečevima Davis Cupa: "Odlično sam se osjećao na terenu i uživao sam u svakom trenutku. Igranje pred domaćom publikom i Mario koji me dizao kad mi je bilo teško, sve je to utjecalo na moju dobru igru."

Iako su dobro funkcionirali kao par, Mario i Marin ipak neće nastupiti zajedno na Olimpijadi u Pekingu: "Ja i Ivan Ljubičić smo se već dogovorili", kratko je prokomentirao Ančić.

Prvo, možda i očekivano pitanje za talijanskog izbornika Corrada Barazzuttija, bilo je o igranju Staracea i Bolellija: "Zajedno su dobra ekipa, a iako nisam zadovoljan rezultatom, dobro su odigrali. Ovim načinom Seppi će se odmoriti za sutra, ali to nije primarni razlog mog postavljanja ovog dvojca u igru. Što se sutrašnjeg dana tiče, ne zamaram se igrom svojih protivnika, već igrom svojih igrača. Jedino što mi je bitno jest da igramo dobro, sve ostalo je nevažno."

Jučerašnji Karlovićev krvnik, Simone Bolelli, rekao je kako je ključ bio servis Hrvata, dok je Starace procijenio kako su izgubljeni prvi set i domaća publika glavni razlozi njihovog poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!