Košarka

Propuštena prilika

Sanja Čalić • petak, 25.04.2008.

Košarkaši Zadra otišli su u Ljubljanu na Final Four NLB lige s velikim očekivanjima, ali nisu ostvarili cilj. Hemofarm ih je zaustavio u polufinalu zahvaljujući lošoj zadarskoj igri u posljednjoj četvrtini. U drugom polufinalu Partizan je bio bolji od Union Olimpije 94:90...

Vrlo teška borba obilježila je tijek prve dionice koju je izvrsno otvorio tricaški raspoloženi Johnson koji je do četvrte minute susreta sa svojih deset poena bio jedini strijelac zadarske momčadi. Momčad iz Vršca, unatoč mnogo lošijem šutu za tri poena, održavala se u igri, u čemu im je mnogo pomogao i bolji učinak u skakačkoj dionici.

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Vezane vijesti

Zadrani su u prvo vodstvo stigli u šestoj minuti poenom Gečevskog, a do najveće prednosti koju je ijedna momčad uspjela stvoriti u prvoj četvrtini došli su novom tricom Johnsona (20:16) koji je u prvih deset minuta imao stopostotan šut za tri poena (5/5), te su nju u većoj mjeri do ulaska u drugu dionicu uspjeli zadržati (24:21).

Na samom početku druge četvrtine Zadrani su kreirali Hemofarmu zaostatak od pet poena, no dalje od toga im momčad iz Vršca nije dopustila da odmaknu, te su pružali vrlo jak otpor momčadi Ace Petrovića i održavali rezultat u egalu. Pred kraj četvrtine Vrščani su uspjeli ponovno prijeći u vodstvo, nošeni svojim najučinkovitijim igračima ove sezone Joksimoviću i Marshallu, koje nisu ispuštali iz svojih ruku do odlaska na odmor (40:42).

Slika 2 od 3.
Foto: Nikola Movrić

Unatoč seriji 5:0 kojom je Hemofarm ušao u drugi dio, Zadar je u silovitom naletu uzvratio serijom 14:0 u koju su svoje poene utkali Štimac i Brewer i preokrenuo susret u svoju korist u 26. minuti (54:47). Ipak, tada se u momčadi Hemofarma razigrao Mačvan ubacivši dvije trice, a potom i Pavković, te je Zadar u trenutku kad je mogao prelomiti susret dopustio svojim protivnicima povratak u igru (62:62).

Hemofarm je na početku završne dionice serijom 11:2 potpuno slomio Zadrane koji se do kraja susreta nisu uspjeli vratiti u igru, te je prednost Vrščana, nakon brojnih promašaja i izgubljenih lopti, u 36. minuti dosegla i najvećih plus 11 (66:77), koji su za Zadar bili nedostižni.Veća mogućnost rotacije igrača Vlade Vukoičića, mnogo bolji učinak u skakačkom dijelu te lošije izdanje Zadra bili su važni čimbenici koji su omogućili momčadi iz Vršca da u polufinalnom dvoboju završnice regionalne lige trijumfira i iščekuje suparnika u subotnjem finalu (72:81).

Slika 3 od 4.
Foto: Nikola Movrić

Najučinkovitiji u redovima Zadrana bio je Johnson s 19 poena i tri skoka, a vrlo je dobru rolu imao i Andrej Štimac koji je ostvario double – double učinak (15 poena, 15 skokova), dok su Hemofarm predvodili s 13 postignutih poena Joksimović i Pavković.

NLB liga, polufinale:
Zadar - Hemofam 72:81.

NLB liga - Završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

polufinale

Zadar72:81Vršac
Partizan94:90Petrol Olimpija
1Partizan 40+39
2Vršac 32+4
3Petrol Olimpija 22+41
4Zadar 22-9
5FMP 120
6Budućnost VOLI 12-13
7Crvena zvezda 12-45
8Cibona 02-17

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!