Košarka

Žalgiris poravnao, Markota odličan

Branimir Korać • četvrtak, 08.05.2008.

U finalu litavskog doigravanja Žalgiris je u Kaunasu svladao Lietuvos Rytas, a odličnu predstavu pružio je Damir Markota koji je bio među najboljim pojedincima susreta....

Dobre vijesti i po Žalgiris i po Jasmina Repešu. Faza prilagodbe Damira Markote na igru Žalgirisa završila je u pravom trenutku i "zeleni" iz Kaunasa u završnici sezone mogu računati na "Šveđu" u pravom izdanju.

U drugom susretu doigravanja litavskog prvenstva Žalgiris je na svom terenu svladao Lietuvos Rytas 87:80 te tako poravnao na 1-1 u seriji, a velike zasluge za to ima i Markota. Naš reprezentativac je za 23 minute provedene u igri ubacio 15 poena čemu je dodao i sedam skokova čime je bio prvi skakač kod Žalgirisa.

Žalgiris je tijekom cijelog susreta bio u prednosti da bi Lietuvos u završnici ipak uspio doći na dva poena zaostatka i smanjiti na 76:74. No Brown, Žukauskas i Jurak u završnici ipak napadački dobro reagiraju te vraćaju Žalgiris na sigurnu prednost i donose mu pobjedu 87:80.

Uz Markotu kod Žalgirisa istaknuti su bili DeJuan Collins sa 18 poena, sedam asistencija i pet skokova te Marcus Brown s 15 poena. Kod gostiju 18 poena i šest skokova upisao je Kenan Bajramović, a 16 poena Chuck Eidson. Marko Popović i dalje je van parketa zbog ozljede.

Litavsko prvenstvo, finale:
Žalgiris - Lietuvos Rytas 87:80 (1-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!