Nogomet

"Zadnje minute proganjat će nas cijeli život"

Tomislav Pacak • subota, 21.06.2008.
"Zadnje minute proganjat će nas cijeli život"
Foto: Davor Sajko

Ogromno razočaranje bilo je vidljivo na licu Slavena Bilića nakon što je njegova momčad na potpuno nevjerojatan način ispala s Eura...

Bilić je ovako otvorio presicu nakon utakmice: "Utakmica je bila dobra. Čestitao bih svim akterima na njoj. Utakmica s krajem koji je nevjerojatan, koji samo nogomet može donijeti. Kad se zbroji 120 minuta mislim da smo imali više čistih prilika. Oni su imali svojih pritisaka koji su trajali, nisu bili indiferentni, ali mislim da smo mi bili dosta bolji protivnik. No, ove zadnje dvije minute nemoguće je opisati i to će nas proganjati cijeli život - i naš gol i njihov gol i penali."

Izbornik dakako nema ni trunke za zamjeriti svojim igračima: "Ja nemam niti jednog promila što zamjeriti svojim igračima, mogu biti samo ponosan na njih. Istovremeno smo jako tužni jer smo mislili da možemo ići dalje s ovom ekipom, sve do kraja. Premda čestitam Turcima, smatram da smo nezasluženo izgubili."

Neodgojeni i očito priglupi mladi poljski novinar posprdno je pitao Bilića što će puštati igračima sada u svlačionici, na što mu je Bilić odgovorio onako kako je to pitanje i zaslužilo - pod glasom mu je Slaven poručio što može učiniti s takvim pitanjima.

Pitao je neki "pametnjaković" i da li je očekivao da Hrvatska primi pogodak u zadnjoj minuti: "Jasno da to nismo mogli očekivati. Očekivali smo njihov pritisak u zadnje dvije minute, znali smo da će pokušati sve ili ništa. Mi smo nakon prve minute sačuvali loptu, krenuli smo u kontru koja je završila ofsajdom. Iz tog ofsajda oni nisu ni čekali da im krenu igrači naprijed, nisu imali vremena, lopta se odbila do devetke, odbilo se od naših igrača i tako je završilo."

Turci su, naravno, bili u psihološkoj prednosti u udarcima s bijele točke: "To je bio šok za nas, Turci su jasno bili u psihološkoj prednosti. Ne znam što je igračima bilo u glavi, ali sigurno nisi bili koncentrirani na jedanaesterce nakon tog pogotka, jasno da je utjecalo."

Modrićev promašeni penal? "Luka je bio fenomenalan i on svakako nije zaslužio promašiti jedanaesterac jer je, kao uostalom na cijelom turniru, bio maestralan. Međutim, niti jedan od ovih igrača nije zaslužio falit' penal, jer su svi bili dobri."

Turke je zanimalo Bilićevo mišljenje o njihovoj selekciji: "Turcima je ovo treća utakmica koju dobivaju na ovakav ekstreman način. Ako ih sreća i upornost budu pratile i s Njemačkom, vrlo lako je moguće da dođu do finala. Očito je da ih uz kvalitetu još nešto gura, nešto im se slaže, a to je potrebno u nogometu."

Kvalifikacije dakako Biliću sada nisu na pameti: "Sada ne možemo razmišljati o kvalifikacijama. Ovo nije lako zaboraviti, nije to neka prvenstvena utakmica ili nešto što se igra svaki tjedan. Način na koji smo mi izgubili će nas proganjati cijeli život, ovo je nemoguće zaboraviti. S druge strane, moramo to učiniti. Imamo mladu ekipu, kvalifikacije su pred vratima. Sutra će isto svanuti sunce, bolit će nas, plakat ćemo još koji dan, ali što je, tu je, Bože moj. Događalo se i prije, vratio se recimo i Bayern kad ga je United na sličan način pobijedio."

Sudac? "Tri puta smo tražili zamjenu, bila su tri prekida, ali ne znam zašto nam to nisu dozvolili. Mogao je svirati kraj, no sudac nikako nije ništa kriv što se ovo dogodilo."

EP 2008.

  • Rezultati
  • Ljestvica

četvrtfinale

Portugal2:3Njemačka
Hrvatska2:4 **Turska
Nizozemska1:3 *Rusija
Španjolska4:2 **Italija
1Španjolska 38:2+69
2Njemačka 36:5+16
3Turska 26:5+13
4Rusija 23:4-13
5Portugal 12:3-10
6Hrvatska 12:4-20
7Italija 12:4-20
8Nizozemska 11:3-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2008.

  • Rezultati
  • Ljestvica

četvrtfinale

Portugal2:3Njemačka
Hrvatska2:4 **Turska
Nizozemska1:3 *Rusija
Španjolska4:2 **Italija
1Španjolska 38:2+69
2Njemačka 36:5+16
3Turska 26:5+13
4Rusija 23:4-13
5Portugal 12:3-10
6Hrvatska 12:4-20
7Italija 12:4-20
8Nizozemska 11:3-20

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!