Tenis

Karlović obranio naslov u Nottinghamu

Branimir Korać • subota, 21.06.2008.
Karlović obranio naslov u Nottinghamu
Foto: Ivor Krapac

Ivo Karlović obranio je naslov pobjednika ATP turnira u Nottinghamu. Umjesto na vanjskom stadionu na travi, meč je zbog kiše igran u dvorani, ali Karlović je bez obzira slavio protiv Fernanda Verdasca...

Kiša u Nottinghamu od jutra je padala i organizatori su bili svjesni kako neće biti previše šanse igrati finale na vanjskom travnatom stadionu. Tijekom prijepodneva donesena je odluka da ukoliko se vrijeme ne smiri, da Karlović i Verdasco odigraju finale u dvorani, onoj istoj maloj trening dvorani u kojoj je Karlović već igrao jedan meč na prošlom izdanju u Nottinghamu.

Čudna atmosfera s pedesetak prisutnih gledatelja, dvorana nepogodna za igranje i Challengera, nisu smetali Ivu Karlovića, ali ni Fernanda Verdasca. Obojica su odigrali vrlo dobar meč, ali na kraju je Karlović bio sretniji, iskoristio je poklon koji mu je pružio Verdasco te je uzeo svoj drugi naslov u Nottinghamu i četvrti ukupno u karijeri.

U sva tri seta obojica su vrlo dobro servirali i čvrsto držali svoje servise. Prvi set odlučen je tek na samom kraju kada je Karlović u ključnom trenutku iskoristio break loptu i uzeo set sa 7:5.

Ništa se nije promijenilo niti u drugom setu. Posebno uvjerljiv bio je Verdasco koji je pogodio u tom setu čak 86 posto prvog servisa, a na ovako brzom terenu teško je onda igrati protiv njega. Protiv servisa došao je do jedne break lopte, ali ju nije iskoristio i set je otišao u tie-break. Tamo je Španjolac mirniji i sa 7:4 poravnava na 1-1.

U trećem setu Karlović je iskoristio brzo break loptu i došao do velike prednosti, međutim kod 4:3 nije uspio zadržati svoj servis, Verdasco je uzvratio breakom te je i ovaj set na kraju otišao u tie-break. Neizvjesna borba vodila se do samog kraja. Tek je na 8:8 Verdasco napravio kobnu grešku, napravio je dvostruku servis pogrešku i dao je Karloviću priliku meč loptu uz servis. Naš tenisač to nije propustio te je s 10:8 obranio naslov u Nottinghamu.

Verdasco je u cijelom meču imao čak 79 posto ubačaja prvog servisa dok je Ivo bio solidan sa 66 posto. Unatoč manjem postotku ubačaja prvog servisa, Karlović je ubacio čak 29 aseva čime je očekivano Verdascu stvarao najveće problema.

Ovo je Karloviću bilo prvo finale ove sezone na ATP Touru dok je prošle sezone osvajao turnire u Houstonu, Nottinghamu i Stockholmu te igrao finale u San Joseu.

ATP Nottingham, finale:
Ivo Karlović (Hrvatska, 4) - Fernando Verdasco (Španjolska, 3) 7:5, 6:7(4), 7:6(8).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!