Tenis

Marin darivao Clementa

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.06.2008.
Marin darivao Clementa
Foto: EPA

Marin Čilić nije uspio ponoviti uspjeh Marija Ančića i proći u četvrtfinale Wimbledona. Marin je odigrao prilično loš meč protiv Arnauda Clementa kojem je poklonio pobjedu i prvi plasman u karijeri u četvrtfinale Wimbledona...

Koliko nas je oduševio povratak Marija Ančića protiv Fernanda Verdasca, toliko nas je razočarao poraz Marina Čilića protiv Arnauda Clementa. Čilić je bolji igrač od Clementa i morao je ovaj meč dobiti, međutim, nije išlo ništa prema planu. Clement nije radio gotovo ništa, stajao je i vraćao lopticu, a Čilić je odrađivao ostalo, većinom u korist Clementa.

Od samog početka meča vidjelo se da to baš i neće biti tako lagan meč za Marina kako smo očekivali. Clement je igrao vrlo pametno, nije nikud žurio, nije niti napadao praktički, pustio je Čiliću da vodi igru i na Marinovu žurbu uzimao poene. Do prvog breaka stigao je na prvom Čilićevom servisu u meču i tu prednost samo rutinski zadržao do kraja seta. Kod 5:2 jer na Čilićev servis imao i set loptu, ali Marin je to izvukao i Clement je set dovršio u sljedećem gemu i sa 6:3 stigao do prednosti. Rezime seta - 12 neforsiranih pogrešaka Marin, dvije Arnaud.

I u drugom setu Clement je odmah stigao do breaka, ali ovaj put nije dugo držao prednost. U sljedećem gemu Čilić dolazi od 40:15 do break lopte, koristi ju i vraća se u set. Bilo je to u biti jedino dobro Čilićevo razdoblje igre, trajalo je sve do završnice drugog seta kada se Marinova igra do kraja raspala. Kod 5:5 Clement je napravio break, Čilić je pokušao spasiti što se može spasiti u narednom gemu, imao je 15:40, nije iskoristio, Clement je uzeo set sa 7:5 i tu je bio kraj.

U trećem setu Marin nije imao nikakve šanse, izgubio je brzo dva servisa, Clement je rutinski došao do seta i četvrtfinala. 33:9 u neforsiranim pogreškama pokazuje o kakvom se danu Marina radilo. Nije išlo. Clement je pak iskusno to koristio i prošao dalje. No Marin je još mlad, ovakav meč mu je velika škola koju su i oni najveći morali proći. S nastupom u Londonu može biti zadovoljan, ušao je među 16 najboljih i ostvario zasad svoj najbolji wimbledonski rezultat.

Wimbledon, osmina finala:
Arnaud Clement (Francuska) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:3, 7:5, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!