Tenis

Sestre Williams za naslov

Ante Jukić • četvrtak, 03.07.2008.
Sestre Williams za naslov
Foto: EPA

O ovogodišnjoj pobjednici Wimbledona odlučit će sestre Williams, koje su danas bez gubitka seta izborile plasman u finale. Venus je u polufinalu bila bolja od Elene Dementijeve, dok je Serena zaustavila 24-godišnju senzaciju iz Kine, Jie Zheng...

All England Club je zaista posebno mjesto za Venus Williams. Bez obzira na prilično lošu formu, koju je prikazivala većim dijelom ove sezone, 28-godišnja Amerikanka je na Wimbledonu ponovno pronašla igru koja ju je krasila dok je bila najbolja tenisačica svijeta. Danas je Venus bez previše problema svladala Elenu Dementijevu, stigavši tako na korak od svog petog trijumfa u Londonu.

Već je sami početak ovog dvoboja dao naslutiti da Dementijevu čeka vrlo težak posao, budući da je Ruskinja odmah na startu izgubila svoj servis. Iako je već u sljedećem gemu izborila četiri break lopte, peta nositeljica nije uspjela izjednačiti rezultat, što se pokazalo kao ključni trenutak prvog seta, kojeg je Williams okončala sa uvjerljivih 6:1.

Početak drugog seta ponudio je nastavak dominacije braniteljice naslova, te se činilo da će susret vrlo brzo biti okončan. Ipak, nakon gubitka prva dva gema, Dementijeva je uspjela podići nivo svoje igre i uhvatiti rezultatski priključak, tako da je odluka o pobjednici drugog seta pala u tie-breaku. Više živaca u trinaestoj igri imala je Williams, koja je tako osigurala svoje mjesto u subotnjem finalu.

U njemu će sedma nositeljica igrati protiv svoje sestre Serene, koja se, očekivano, pokazala prejakom za Kineskinju Jie Zheng. Drugi je polufinalni dvoboj bio gotovo "kopija" onog između Venus i Dementijeve, budući da je Zheng u u početku meča bila vidno impresionirana polufinalom, tako da je Serena bez problema došla do prvog seta.

U drugom je setu Kineskinja konačno pokazala igru koja ju je dovela do polufinala, tako da smo svjedočili ravnopravnom i zanimljivom tenisu. Iako je bila u vrlo neugodnoj situaciji (zaostatak 2:4, 4:5 i 5:6), Serena je ipak uspjela završiti posao u dva seta i izboriti svoje četvrto finale u Wimbledonu.

Hoće li mlađa sestra Williams doći do svog trećeg trijumfa u All England Clubu, ili će to po peti puta uspjeti njezinoj starijoj sestri, saznat ćemo nakon subotnjeg finala.

Wimbledon, tenisačice, polufinale: V. Williams (SAD, 7) - Dementijeva (Rusija, 5) 6:1, 7:6(3), S. Williams (SAD, 6) - Jie Zheng (Kina) 6:2, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!