Tenis

Seppi neočekivano posrnuo, Čilić odličan u parovima

Maja Giljanović, Antonija Pavlić • utorak, 08.07.2008.
Seppi neočekivano posrnuo, Čilić odličan u parovima
Foto: Sandro Donda

Petopostavljeni Andreas Seppi izgubio je u prvom kolu 390.000 eura vrijednog ATP trunira u švicarskom Gstaadu, a osminu je finala s druge strane bez poteškoća izboio šesti nositelj Nicolas Kiefer...

Talijan Seppi je kao lanjski finalist (Mathieu) u susret protiv njemačkog kvalifikanta Dominika Mefferta ušao s velikim ambicijama samo da bi ga 162. igrač svijeta dobio s 6:2, 5:7, 6:4. Trijumf na startu Gstaada 27-godišnjaku je prvi na Touru ove sezone, a dane uglavnom provodi na Challengerima - ove je godine najdalje dogurao do dvaju četvrtfinala u Heilbronnu i Pragu.

Nicolas Kiefer koji je ove subote upravo proslavio 31. rođendan vratio se u Švicarsku nakon 2000. kada je u osmini finala izgubio od Grosjeana. Nijemac je dosad igrao dvaput (1997. i '98.) četvrtfinala, a talijanski kvalifikant Gianluca Naso dohvatio mu je pet gemova. Ove sezone polufinalistu Hallea (Federer) u osmini finala čeka Španjolac Guillermo Garcia-Lopez.

Čudi također eliminacija Luisa Horne: Peruanca je nakon dva i pol sata igre u iznimno izjednačenom meču - obojica su na koncu osvojila po 124 poena - eliminirao kvalifikant Jeremy Chardy. Francuz (103.) je protiv 27-godišnjaka iskoristio dvije od osam break-lopti (Horna samo jednu od osam) i na koncu slavio sa 6:7(5), 7:6(6), 7:5 uzvrativši ujedno prije četiri godine 33. igraču svijeta za poraz u njihovom jedinom dosadašnjem susretu - u Kitzbühlu lani (2:0).

Nakon što je jučer u prvom kolu pojedinačnog dijela turnira uspješno prošao francuskog kvalifikanta Josselina Ouannu, mladi je Međugorac riješio i prvo kolo turnira parova. Nakon što su sa 7:5 izgubili prvi set, Kiefer i Čilić svoje su protivnike u drugom potpuno deklasirali pobijedivši bez izgubljenog gema (6:0). treći je set došao do desetog gema, a pobjedu je na kraju (10:8) odnio hrvatsko-njemački par.

Protivnika u drugom kolu saznat će nakon što svoj susret odrade Seppi i Vagnozzi protiv Garcije i Horne. Drugi naš predstavnik na turniru u Gstaadu napokon je saznao svog protivnika u drugom kolu - 80. igrača na svijetu, Rumunja Victora Hanescua.

Čilić će u drugom kolu već šesti put ove sezone, a četvrti uzastopce na ruke Francuzu Mathieu. Mladi hrvatski tenisač pokušat će izjednačiti ovogodišnji međusobni skor (tri pobjede Mathieua - Miami, München, Queen's Club; dvije pobjede Čilića - Nothingam, Wimbledon).

Gstaad, 1. kolo:
Hanescu (Rumunjska) - Patience (Francuska) 7:6(4), 6:2, Chardy (Francuska, q) - Horna (Peru) 7:6(5), 6:7(6), 7:5, Meffert (Njemačka, q) - Seppi (Italija, 5) 6:2, 5:7, 6:4, Kiefer (Njemačka, 6) - Naso (Italija, q) 6:3, 6:2, Cipolla (Italija) - Vanek (Češka) 5:7, 6:4, 6:4

1. kolo, parovi:
Marin Čilić/Nicolas Kiefer (CRO/GER) - Guillermo Garcia-Lopez/Daniel Gimeno (ESP) 5:7, 6:0, (10:8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!