Košarka

James Posey napustio Celticse

Mario Majdić Natrlin • četvrtak, 17.07.2008.
James Posey napustio Celticse
Foto: EPA

New Orleans Hornetsi i James Posey, osvajač NBA prstena sa Celticsima, sklopili su ugovor na četiri godine, procijenjen na 25 milijuna dolara...

Naizgled visoka svota za igrača koji će imati sporednu ulogu u momčadi u kojoj su zvijezde Chris Paul, Tyson Chandler i David West. Ali, isti taj igrač koji je potpisao ovako debeli ugovor, ima na svojoj ruci dva NBA prstena. Prvi je osvojio u sezoni 2005/06. s Miami Heatom, dok je otisak drugog još svjež - dio je prošlogodišnje pobjedničke momčadi iz Bostona.

Takvo iskustvo, pobjednički mentalitet i produbljivanje momčadi, zasigurno je potrebno New Orleans Hornetsima koji su zaustavljeni u polufinalu konferencije od iskusnijih Spursa, nakon što su iznenadili i oduševili svijet svojim igrama u regularnom dijelu sezone. Osim toga, Posey je svestran igrač i odličan branič, što je dokazao čuvajući najbolje - Jamesa i Bryanta.

"Bila je to teška odluka za njega.", objašnjavao je njegov agent Mark Bartelstein. "Boston je za njega bio nevjerojatno iskustvo na svaki način. Kada već napušta Boston, htio je biti siguran da odlazi u momčad koja će odmah konkurirati za naslov, a Hornetsi su zasigurno u tom svijetu.", zaključio je Bartelstein.

Celticsi se zbog tijesnog salary capa nisu nadmetali s Hornetsima, a njegov gubitak će se osjetiti u gradu trenutnih NBA prvaka.

"Gubitak Poseyja nije dobar.", potvrdio je i Kevin Garnett. "On i Eddie House su bili veliki razlog što smo pobijedili. Nadam se da ćemo uspjeti zadržati E-Housa i većinu momčadi."

Hornetsi su svoj 27. izbor na draftu poslali u Portland u zamjenu za tri milijuna dolara, svotu koju su namjeravali potrošiti upravo za ovakvo pojačanje. Uspjeli su u svojoj nakani i ostaje nam vidjeti hoće li Posey svoj treći prsten osvojiti u New Orleansu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!