Nogomet

U Maksimir po pobjedu

Bernard Jurišić, Mihaela Bradovski • subota, 09.08.2008.
U Maksimir po pobjedu
Foto: Mihaela Bradovski

Mnogo je puta posljednjih godina Hajduk najavljivao da u Maksimir ide po pobjedu, no pokušaji već više od pet godina završavaju neuspješno. U nedjelju u derbiju 3. kola 1. HNL mogli bi imati nešto lakši posao, jer im protivnik neće biti Dinamo, nego Zagreb. No, i "pjesnici" u Maksimir kreću tražeći tri boda...

Iako je susret Zagreba i Hajduka u Maksimiru najavljen kao Zagrebovo treće uzastopno gostovanje, trener domaćih Luka Pavlović ne smatra neigranje u Kranjčevićevoj mogućim presudnim faktorom. Više od toga "bijelima" bi hendikep mogao biti najavljeni bojkot utakmice od strane najvjernijih navijača. "Mi imamo svoj način rada, svoj način na koji funkcioniramo, uostalom teren u Maksimiru nije nam nepoznanica. Međutim, bilo bi mi iznimno žao da navijači ne dođu. Ja ih ovim putem pozivam da nas ipak dođu podržati."

Visoke sigurnosne mjere

Iz Kranjčevićeve poručuju kako će mjere sigurnosti biti nešto jače nego na utakmicama u Kranjčevićevoj. Prvenstveno zbog činjenice da bi na utakmicu mogli stići i Dinamovi BBB-i. Zbog većeg broja redara i policije probleme, međutim, ne očekuju. U prodaju će biti pušteno 4.500 karata za zapad dolje (40 kn) te 1000 karata za gostujuće navijače na južnoj tribini (30 kn). Istočna i sjeverna tribina neće biti otvorene.

Početni sastav Pjesnika neće se puno mijenjati u odnosu na utakmicu na Kantridi. Umjesto sankcioniranog napadača Krstanovića u napadu će uz Vugrinca zaigrati Jurendić. Iako je u prijateljskom susretu ovoga tjedna briljirao Davor Piškor mladi je Jurendić ipak u prednosti. "Piškor je jedan od boljih napadača u našoj ligi, no kroz pripreme Jurendić se pokazao ipak nešto malo boljim. Jurendić će startati u Maksimiru no minutažu će sutra svakako dobiti i Piškor."

Proteklog je tjedna desni bočni Palčić imao problema s lakšom ozljedom no on će za Hajduk ipak biti u potpunosti spreman. Tomislav Labudović ipak, iako ima pravo, neće konkurirati za nastup. Baš kao i u Rijeci Pjesnici neće posebno čuvati niti jednog igrača. "Naša vizija i razmišljanje se bazira na tome kako nema igrača kojeg treba posebno zaustaviti već prostor koji treba zatvoriti. Mi ćemo i u ovoj i u drugim utakmicama ići na to da supranicima smanjimo prostor za manevre i skratimo vrijeme za razmišljanje. Ibričić tako neće imati posebnog čuvara. Što se njegovih igara tiče on je i u Zagrebu bio klasa. Takav igrač nije postao prelaskom u Hajduk, tamo samo nastavlja napredovati"

"Bijeli" uspješniji od "bilih"

23 puta ugostila je momčad Zagreba u HNL-u momčad Hajduka. Čak 13 pobjeda upisali su zagrebački "bijeli", tri su puta ove dvije momčadi remizirale dok su Splićani slavili u sedam susreta. Gostujući najduži niz pobjeda onaj je od 2000. do 2001. kada su nogometaši Hajduka u tri susreta postigli sedam pogodaka ne dozvolivši domaćim igračima da niti u jednom zatresu mrežu. 2001. godine Zagreb i Hajduk odmjerili su snage baš u trećem kolu, slavio je tada Zagreb pogotkom Krune Lovreka (1:0). Odigrali su zagrebački "bijeli" i splitski "bili" od tada devet susreta, Pjesnici su slavili čak sedam puta, dopustivši Splićanima uspjeh tek 2003. i 2005. godine. U studenom 2005. Hajduk je posljednji put slavio na gostovanju kod Zagreba, postigavši od tada, u tri susreta, tek pogodak.

Trener Pjesnika zadovoljan je radom i pripremama kroz tjedan što mu daje za pravo da najavi borbu za bod(ove). "U Rijeci smo bili puno bolji i odgovorniji u usporedbi s Varaždinom, ali i dalje nije sve idealno. Kroz tjedan smo nastojali popraviti uočene nedostatke, zadovoljan sam u potpunosti pristupom koji nas i vodi do pozitivnog rezultata. Rezultat nam je svakako najbitnjiji, a sve osim poraza bio bi uspješan kraj okršaja sa Hajdukom. Ne zavaravamo se, gosti se neće čuvati za Deportivo, već sada zaostaju za Dinamom i svaki bi im daljnji neuspjeh mogao značiti i početak kraja. Uostalom, Splićani imaju široku klubu i mogu kvalitetno rotirati unutar momčadi. Jako su dobra ekipa, s puno točnih pasova i odličnim bočnim igračima i svakako nas ne čeka lagan susret."

Nogometaši Zagreba susret u Maksimiru dočekuju bez ijednog treninga na tom terenu, no na tome u klubu iz Kranjčevićeve nisu niti inzistirali. Dodatnih stimulacija u redovima "bijelih" nema, oni će prema riječima trenera, motiv tražiti unutar sebe.

Hajduk u Maksimir stiže s konačno spremnim Skokom, a na klupi bi se trebao pojaviti i kapetan Andrić, koji je odustao od operacije. U Splitu je ostao Jertec, koji nakon dobrih najava na pripremama, nikako ne uspijeva potpuno zdrav dočekati pravi debi u "bilom" dresu.

Upravo iz Zagreba je stiglo najveće Hajdukovo pojačanje ovog ljeta. "Bit će to za mene čudna utakmica, jer sam u Zagrebu proveo četiri lijepe godine. Mislim da će nam pomoći to što ćemo igrati u Maksimiru, jer su i Zagrebaši tamo praktično gosti. Nadam se da ćemo pobjedom najaviti put u La Corunu", najavio je splitski razigravač Senijad Ibričić.

Utakmica između Zagreba i Hajduka počinje u 20:10h i moći ćete je pratiti UŽIVO na Sportnet.hr.

ZAGREB: Škorić - Palčić, Mikulić, Kartelo, Ivanković - Mujdža, Brkljača, Parlov, Pejić - Vugrinec, Jurendić.

HAJDUK: Subašić - Živković, Maloča, M.Buljat, Strinić - Skoko, Rubil, Gabrić - Ibričić - Bartolović, Kalinić.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sesvete0:1Dinamo
Cibalia2:0Šibenik
Zadar2:2Osijek
Varaždin2:3Slaven Belupo
Inter-Zaprešić2:2Rijeka
Zagreb3:0Hajduk
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!