Ostali sportovi

Mujčinović bez polufinala

Ivana Spahija • ponedjeljak, 11.08.2008.
Mujčinović bez polufinala
Foto: FaH

Prvog dana natjecanja kajaka i kanua na divljim vodama na stazu olimpijskog kompleksa Shunyi u Pekingu izišao je i naš predstavnik Emir Mujčinović. U disciplini slaloma za kanue jednosjede Mujčinović je zauzeo pretposljednje, 15. mjesto, čime je završio svoj nastup na Olimpijskim igrama...

U konkurenciji najboljih svjetskih slalomaša na divljim vodama Emir Mujčinović očekivano nije uspio nadjačati konkurenciju te je natjecanje završio na 15. mjestu. Lošom prvom vožnjom Mujčinović je pokvario sve šanse za plasman među najboljih 12. Naš je kanuist u prvoj vožnji zauzeo tek 15. mjesto, pritom zaostavši za vodećim Michalom Martikanom 10.28 sekundi. Mujčinović je stazu prošao za 95.41 sekundu, što mu je na kraju prve vožnje donijelo plasman na pretposljednje mjesto. Iza njega se našao jedino Južnoafrikanac Cele.

Druga vožnja krenula je nešto bolje za 30-godišnjeg Mujčinovića, stazu je prošao za 89.90 sekundi, no zaradio je i četiri sekunde kazne zbog pogrešnog prolaza vratiju te se tako s 93.90 ponovno našao na samom dnu poretka. Naš je kanuist s ukupnih 189.31 sekundi zauzeo 15. mjesto u kvalifikacijama, uz zaostatak od preko 19 sekundi za prvoplasiranim Martikanom. Drugo mjesto zauzeo je Nijemac Jan Benzien, a treći je bio Britanac David Florence. Emir Mujčinović je 15. mjestom u kvalifikacijama završio svoj nastup na Olimpijskim igrama.

Kajak/kanu na divljim vodama, slalom C1, kvalifikacije:
1. Michal Martikan (Slovačka) 170.15
2. Jan Benzien (Njemačka) 170.50
3. David Florence (Velika Britanija) 171.63
...
15. Emir Mujčinović (Hrvatska) 189.31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!